Můžeš, ale:
- mražení vyrobí z tekutiny v buňkách led. A ten propíchá a roztrhá buněčné stěny. Důsledek je ten, že ihned po rozmrznutí je ze zmraženého ovoce, zeleniny, atp. "molekulární bláto".
Tím pádem:
- zapomeň na křupavé kousky
- je potřeba zpracovat surovinu obratem po rozmrznutí, to rozmrzlé bláto je ideální živná hmota, takže když to rychle neobsadí ty správné, tak se do toho během pár hodin pustí takové mikrobiální a houbové kmeny, které tam nechceš.
- případný následný kvasný proces může být dost bouřlivý, poměr plocha vs objem částic v té kaši je řádově větší než když to člověk jen naseká na makroskopické kousky.
Což v důsledku znamená že zrovna chunanka z toho imho nebude to pravé ořechové, už kvůli těm chybějícím kouskům.
Když vše půjde správně, tak ti imho vznikne takové "pyré alá chunan".

Což nutně neznamená že by nemohla být dobrota, prostě to jen nebude klasické Hunan_chopped_chilli.
Obecně to pro fermentované omáčky problém není, pokud má být konzistence hotového výrobku "hladká, sirupovitá, medovitá,..." tak jde i mražené suroviny použít zcela v pohodě.