Zdravím po čase. Dnes bude nadpisem opět Erbovo totální chillenství - akce minifoliák.
Protože čas kvapí, všude to kvete, včely pilně pracují, říkal jsem si je čas začít kytky připravovat, slunit a aklimatizovat. Čas vyndat foliáček, který mi slouží už pár let, vždycky tak ten měsíc něž se překoná poslední čásek před finálním výsevem po ledových mužích.

Ráno jsem vytáhl krabici zpoza skříně, venku vše připravil, vysypal tyče a ouha. Někde jsem na podzim zabordelil tři z osmi rohových spojovacích kolínek. Takže jsem si vynadal do blbců, sklerotiků a počal vyrábět ,,vinglíky" z drátu. Ale protože ty rohovníky jsou trojstranné, trochu se to komplikovalo, nakonec jsem to pomocí izolepy a špagátu zmáknul ,ale je to TOTÁLNÍ fušeřina, která ovšem poslouží svému účelu. Inteligent sice ovládá chaos a možná ty růžky ještě někde náhodou najdu, jinak asi hrozí, že foliáček letos dosloužil, ostatně oprav izolepou je více a stav igelitu není optimální.
Takže přátelé, z akce na hodinku jsem se s tím babral pomalu celý dopoledne a nechtějte slyšet všechna sprostá slova, jež jsem na adresu svou i zahradnické pomůcky vyřknul. Jinak kytky jedou tak v normě, pár jsem jich už poslal i do světa kamarádům a stálým odběratelům. Pár pytlíkú substrátu a sáček granulového hnoje z Penny za kilo je taky za sazenky doma ,takže podle rčení ,,co je doma to chleba nežere" se pomalu, leč zodpovědně připravuju a teď se těším, že odbydu v práci šichty za ochlazení a po neděli se vrhnu na slunění. Aby kytkám nehrozily popáleniny, neboť postřik na listy s ÚV filtrem zatím bohužel není k mání. Lopuchy zas fotit nebudu a květy zatím vyštipuju, takže čus a chilli zdar