Zdravím po čase. Minulý příspěvek byl v duchu toho, jak připravuji kytky na finální start. Ale než ten přijde, nehledíc na ty proklatý a zdržující ,,ledové muže" musely holky absolvovat 5 dní bez mojí péče a zalévaní. Byl jsem totiž navštívit rodinu a vnučky ( zdárně prospívající papričky) v Budějicích a tudíž tu část, kterou mám doma, jsem musel nechat osudu. Ve vrátnici mi část, zalili kolegové, bude mě to stát omáčku do placu, aby si ti požírači buřtů a uzenýho, měli čím poladit hořčici. Nicméně před odjezdem jsem kytky skoro až přelil a daly to v pohodě, ani nebyly svěšený při mém návratu, dokonce jsem se rozhodl je ještě dnes nechat bez zálivky a trochu je potrápit opačným extrémem. Rostou dobře, právě když jsem je neměl každý den na očích a porovnal jsem fotky, rozhodně poskočily. Teď mě čeká hodně vytížený pracovní týden včetně víkendu a mít foliák, tak bych to asi risknul a šlo by to všechno do finálových nádob,umístění.
Nicméně dnes, chci ještě zpola naplnit nádoby přezimovaným substrátem, měl jsem jej uskladěný v pytlích, aby se nadýchl a provlhnul, trochu třeba i propršel. Zjistil jsem totiž, že v některých pytlích je substrát takřka ve stejném stavu jak jsem jej tam dal na podzim. Takže těch necelých 14 dní by asi prospělo. Samozřejmě, pro neznalé, že jsem na podzim přidal vápenec a granulovaný hnůj aby se obohatil a takříkajíc zrenovoval. Asi je důležité jej na podzim, než se uzavře v pytlích jej řádně provlhčit, to jsem nevystihl a tak to řádně nepracovalo. Přikoupil jsem cca 180 lt nového substrátu, ten použiju na obsypání sazenic.
Taky jsem něco málo sazenic ještě vyexpedoval známým a příbuzným do Budějic.
Shrnuto....stav je takový, že netrpělivost vzrůstá, sazenice jsou ve stavu jen je vyndat a do tohoto okamžiku mě čeká ještě jeden narvaný pracovní půlmaratonek, den volna, prac.svátek,volno, výroba smradlavého salátku, hurá akce poblíž Hradce a šup s kytkama ven.
Takže jsem dnes přispěl spoustou slov, něco málo myšlenek a pár fotek na dokreslení stavu. Chilli zdar a buďte dobří.
Narvané okno v mé garsonce:
Tohle jsem vláčel kromě normálního zavazadla vlakem do Budějic:
Vzorek těsně před odjezdem :
po návratu....možná 3-5 cm do výšky a plusu :