Žloutnutí lístků
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žloutnutí lístků
Budu muset nafotit co mám v hydroponii na balkoně. Praží mi na to slunce v nejproduktivnější část dne. Mám to v hydroponii, část vody vycucnou kytky, část se vypaří. Rostou jak..no jako v hydroponii..prostě brutálně. Dneska se bude chutnat Habanero Black Stinger. Už jsem sklízel. A nejsou to žádné antiperle ale pořádné papriky. Hnojím hodně a jen biohnojivy. Těmi se nedá de fakto přehnojit. A nemám žádné problémy. Žerou mi listy svilušky. Nasadil jsem nějaké žluté papíry ale moc to nezabírá. Tak tam přidám afrikána a bude po problémech. Ne že by mi svilušky vadily..kdyby ty listy neužírali tak se budu muset vystěhovat jak to v té hydroponii roste..a mám tam i trinidadku co jí začínají zrát plody...že furt řešíte nedostatky něčeho...dyď řešení je tak jednoduché...
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Já jsem takovej zpátečnickej tradicionalista, skoro bych řekl až reakcionář, ale mám prostě rád, když mi substrát šustí pod rukama ... Až na mě přijde touha po vodních hrátkách, začnu pěstovat leknínyJuraS. píše:Budu muset nafotit co mám v hydroponii na balkoně. Praží mi na to slunce v nejproduktivnější část dne. Mám to v hydroponii, část vody vycucnou kytky, část se vypaří. Rostou jak..no jako v hydroponii..prostě brutálně. Dneska se bude chutnat Habanero Black Stinger. Už jsem sklízel. A nejsou to žádné antiperle ale pořádné papriky. Hnojím hodně a jen biohnojivy. Těmi se nedá de fakto přehnojit. A nemám žádné problémy. Žerou mi listy svilušky. Nasadil jsem nějaké žluté papíry ale moc to nezabírá. Tak tam přidám afrikána a bude po problémech. Ne že by mi svilušky vadily..kdyby ty listy neužírali tak se budu muset vystěhovat jak to v té hydroponii roste..a mám tam i trinidadku co jí začínají zrát plody...že furt řešíte nedostatky něčeho...dyď řešení je tak jednoduché...

Ale teď vážně ... Řešíš třeba nějak zahnívání slepičáků a další organiky v živném roztoku? A to foto, prosím, pošli!
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
neřeším nic. Už mám vyřešené. Ráno jsem v práci vyfotil co jsem včera sklidil. Nafotím.
Svilušky mi přijde že tam nejsou, ty mě trápily při pěstování jiných bylin kdysi. Ale mám to venku, tak předpokládám, že se na tom vystřídala hromada škůdcůch. Určitě tam byly mšice, který jsem likvidoval fyzicky. Pak zmizely, buď přirozeně, nebo je sežrali mravenci, ikdyž ti je pěstují ..
Ohledně zalévání - dostal jsem radu, že hodně. Tady se všeobecně píše, že málo, tak nevím, co si myslet. Jak jsem byl pryč, zaléval to kolega, předpokládám každý den, a teď, jak chčije, tak se to zalévá samo. Nemám mystičky, takže přebytečná voda vytéká. Drenáž mám kamennou, zemina tuším 1:2 písek:substrát. Písek nakutaný naproti na stavbě, substrát obyčejný zahradnický.
Ufffffff, už nevím co víc napsat:)
Ohledně zalévání - dostal jsem radu, že hodně. Tady se všeobecně píše, že málo, tak nevím, co si myslet. Jak jsem byl pryč, zaléval to kolega, předpokládám každý den, a teď, jak chčije, tak se to zalévá samo. Nemám mystičky, takže přebytečná voda vytéká. Drenáž mám kamennou, zemina tuším 1:2 písek:substrát. Písek nakutaný naproti na stavbě, substrát obyčejný zahradnický.
Ufffffff, už nevím co víc napsat:)
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Svilušky mají asi 0,5 mm, takže se dají lehce přehlídnout. Druhá věc, jestli jsi nehojil a je to chinenska v menším květináči ve kterém třeba nebyly ani granule hnojiva, pak potřebuje hnojivo.. Pokud zalíváš hodně, vyplavuješ taky ve větší míře živiny. Nevím kdo Ti radil zalívat hodně, ale je to přesně opačne, zalívat až je sušší substrát, prakticky před měknutím listů, ale to se pozná těžko u začátečníků, takže když změknou, je ten správný čas. (Zvadnou)
+ pokud máš ten písek ze stavby, často tam bývají třásněnky, svilušky a další svinstvo, takže to zkontroluj pořádně. (vlastní zkušenost)
+ pokud máš ten písek ze stavby, často tam bývají třásněnky, svilušky a další svinstvo, takže to zkontroluj pořádně. (vlastní zkušenost)