Ahoj, děkuji za rady. Již jsem přesadil do výsevného subtstrátu+agroperlit (3:1 dle rady:)) s podporou růstu kořínků tak uvidíme.
Jen se mi stalo a mohl jsem být sebeopatrnější, že se mi pár kořínků vždy přetrhalo. Snad to holky zvládnout a rozjedou se. Hlína má ph 5-5.5 podle toho co jsem změřil.
Žloutnutí lístků
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Žloutnutí lístků
Jackof25 píše:Ahoj, děkuji za rady. Již jsem přesadil do výsevného subtstrátu+agroperlit (3:1 dle rady:)) s podporou růstu kořínků tak uvidíme.
Jen se mi stalo a mohl jsem být sebeopatrnější, že se mi pár kořínků vždy přetrhalo. Snad to holky zvládnout a rozjedou se. Hlína má ph 5-5.5 podle toho co jsem změřil.

S přehnojením je to těžký, já teď taky napjatě čekám, které se s tím vyrovnají a které ne. 3 z 20 rostlinek to nějak nezvládlo a po prvním přihnojení žloutne. Zato habanero roste jak o život, tak asi záleží na tom, jakou mají zrovna náladu. 

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Čaues, taky se mi to občas stane i letos při žlutém haba .. Měla by to být kalcioza, přebytek vápníku a odbourání železa a měl by pomoct nějaký přípravek s železem podle jednoho zdroje.. Ale ruku bych do ohně nedával, taky mě to zajímá 

Filichilli píše:Čaues, taky se mi to občas stane i letos při žlutém haba .. Měla by to být kalcioza, přebytek vápníku a odbourání železa a měl by pomoct nějaký přípravek s železem podle jednoho zdroje.. Ale ruku bych do ohně nedával, taky mě to zajímá
Dík za nasměrování - nejspíš si to trefil zkusim aplikovat od forestiny tekuté železo a dám vědět jak to dopadlo.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Ale opravdu si nejsem jistý. Minulý rok jsem se to snažil taky nějak vyřešit, ale papriky to samy nakonec zvládly, na nových listech se to neukazovalo a rodily vpořádku, tak jsem tomu už nevěnoval pozornost. Pokud to bude kalcioza a rada pomohla, tak budu jen rád, aspon už vím, že to je fakt tohle 

- patrik8500
- Nový člen
- Reputace: 0