Žloutnutí lístků
-
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
Re: Žloutnutí lístků
mne sa nieco podobne stalo, ale este na mensich rastlinakch, ked so mich dal do folie (vzhlado man nedostatok miesta v dome). a predpokladma ze to moze byt nahdlou zmenou teploty, pricom v dome mali tsabilnu teplotu tak 20-22 °C a vo folii a teplota klesa na 4-5 stupnov (teda v tej dobre kes som cih tam daval) a stupala cez den aj na 35, pripadne aj viac....teoreticky by to mohlo byt aj nedostakom mikroprkov, kedze ich mas zrejme este v byte/dome
- patrik8500
- Nový člen
- Reputace: 0
..rastlinky sú stále na jednom mieste (na parapetnej doske)..takže teplotne podmienky sú stále rovnaké,aj keď saTOM píše:mne sa nieco podobne stalo, ale este na mensich rastlinakch, ked so mich dal do folie (vzhlado man nedostatok miesta v dome). a predpokladma ze to moze byt nahdlou zmenou teploty, pricom v dome mali tsabilnu teplotu tak 20-22 °C a vo folii a teplota klesa na 4-5 stupnov (teda v tej dobre kes som cih tam daval) a stupala cez den aj na 35, pripadne aj viac....teoreticky by to mohlo byt aj nedostakom mikroprkov, kedze ich mas zrejme este v byte/dome
do okna oprie slnko tak je tam teplejšie,..skúsil som dnes mierne prihnojiť..tak uvidím čo to urobí..
Už nech sú v záhrade...snáď to ešte nejaké 2-3 týždne vydržia

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159

Asi mě tady na foru ukamenují

http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlor%C3%B3za" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil 1 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 4x.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Bud teda chloróza nebo v tomto případě jak vidím ty malé kelímky a větší rostliny, tak je třeba přesadit, a nejčastější žloutnutí mladých rostlin je z přelévání. To taky pomůže přesazení i na tu chlorozu, bude stabilnější pH, doplní se mikroprkvy a NPK. 

- patrik8500
- Nový člen
- Reputace: 0
..preliate by to nemalo byť,zalievam rozprašovačom a to po troche,...asi to bude malými kelímkami
a nedostatkom výživy...trocha som prihnojil ,tak uvidím či sa to stabilizuje
..asi za aký čas by som mohol zbadať prvé výsledky prihnojenia ?
..rastlinky z najmenších kelímkov zajtra presadím do väčších a uvidíme čo bude
..papričky pestujem tretiu sezónu a tento problém som nikdy nemal,..a dokonca som sadenice nemal ani v kelímkoch
,..používal som iba tie malé plastové výlisky (miniparenisko Lidl a pod.)
..ďakujem za rady
Paťo
a nedostatkom výživy...trocha som prihnojil ,tak uvidím či sa to stabilizuje
..asi za aký čas by som mohol zbadať prvé výsledky prihnojenia ?
..rastlinky z najmenších kelímkov zajtra presadím do väčších a uvidíme čo bude
..papričky pestujem tretiu sezónu a tento problém som nikdy nemal,..a dokonca som sadenice nemal ani v kelímkoch
,..používal som iba tie malé plastové výlisky (miniparenisko Lidl a pod.)
..ďakujem za rady
Paťo
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Pokud jsou rostlinky tak velké jako máš na fotu..přesadil bych a lehce hnojil s převahou draslíku...také bych začal s pozvolným otužováním rostlinek navenek a vystavování sluníčku.... 
PS: Věř ... příroda je mocná !

PS: Věř ... příroda je mocná !

Dobry den,
mam obdobny problem s rostlinkami a to podivne zloutnuti az zasychani listu (omlouvam se ze se vtiram do vlakna, ale tohle tema bylo tady uz tolikrat, ze se mi neche zakladat nove). Procetl jsem myslim vsechna vlakna v teto sekci chorob a obavam se, ze jsem naopak presprilis pln informaci... prosil bych o radu a pomoc pri identifikaci od zkusenejsich.
Zloutnuti zacalo po presazeni rostlin (jiffy tablety do kelimku) a vysoupnuti ven (6.5.)
Me podezreni je
Spatnej substrat - tezkej a moc mokrej (mozna take ne uplne idealni slozeni pudy byl to jakejsi univerzal co me tady zbyl... letos se expedovalo na zahon pres 100rostlin a z toho zadne papriky tak jsem pouzil zbytky
)
Spaleni sluncem moc nepodezrivam (zacal to v obdobi kdy bylo dost zatazeno a navic mam rostliny zakryte stinovkou) navic spaleni sluncem z jinych rostlin co pestuju me prijde jine
Listy na pohled vypadaji ciste - takze nejakeho zrouta zatim nepodezrivam
Pred tydnem jsem zkusil rostliny trochu prihnojit (tekute hosticke hnojivo s guanem na rajcata a papriky) bez zlepseni (zloustnuti se siri dal mysleno postup na jiz "napadenych" listech tak na novych).
Zloutnuti postihuje vsechny druhy ktere zkousim (Twilight, Border, Takanotsume). Takanotsume kterou jsem presadil ve skleniku (do nadoby 250ml) podobne vady nevykazuje.
Dekuji za jakoukoliv radu, postreh ci pomoc.
Takhle vypadaly tesne po presazeni

Dva tydny pozdeji

mam obdobny problem s rostlinkami a to podivne zloutnuti az zasychani listu (omlouvam se ze se vtiram do vlakna, ale tohle tema bylo tady uz tolikrat, ze se mi neche zakladat nove). Procetl jsem myslim vsechna vlakna v teto sekci chorob a obavam se, ze jsem naopak presprilis pln informaci... prosil bych o radu a pomoc pri identifikaci od zkusenejsich.
Zloutnuti zacalo po presazeni rostlin (jiffy tablety do kelimku) a vysoupnuti ven (6.5.)
Me podezreni je
Spatnej substrat - tezkej a moc mokrej (mozna take ne uplne idealni slozeni pudy byl to jakejsi univerzal co me tady zbyl... letos se expedovalo na zahon pres 100rostlin a z toho zadne papriky tak jsem pouzil zbytky

Spaleni sluncem moc nepodezrivam (zacal to v obdobi kdy bylo dost zatazeno a navic mam rostliny zakryte stinovkou) navic spaleni sluncem z jinych rostlin co pestuju me prijde jine

Listy na pohled vypadaji ciste - takze nejakeho zrouta zatim nepodezrivam
Pred tydnem jsem zkusil rostliny trochu prihnojit (tekute hosticke hnojivo s guanem na rajcata a papriky) bez zlepseni (zloustnuti se siri dal mysleno postup na jiz "napadenych" listech tak na novych).
Zloutnuti postihuje vsechny druhy ktere zkousim (Twilight, Border, Takanotsume). Takanotsume kterou jsem presadil ve skleniku (do nadoby 250ml) podobne vady nevykazuje.
Dekuji za jakoukoliv radu, postreh ci pomoc.
Takhle vypadaly tesne po presazeni
Dva tydny pozdeji
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Spálené sluníčkem