Príma výběr. Já jsem na tom víceméně stejně. A máš pravdu, na Chilli-Focus pečme.

Ne. Já je mám obsypané perlitem, ale to jen proto že mi rostou nízké a pod spodními listy je super mikroklima pro řasy. Mulč je vlastně trochu kontraproduktivní. Nevidíš na substrát.
cize cely kokosovy valec ihned po vzkliceni vlozit do substratu pre vysev hej?chris píše: ↑02 bře 2018 10:30@Tea Racer: souhlas, kokosáky jsou klíčící medium, nedají se použít jako jiffy na to podržet v nich rostlinky týdny bez přesazení. Nejen proto že tam není dostatek živin, ale i z dalších důvodů (kokos má malou iontovou výměnu, papír se rozpadá v řádu několika týdnu, příliš rychle by vysychali, cele dno není ničím obaleno,...). Pro moje použití jsou tyhle vlastnosti výhodné, vždy přesazuju hned po vyklíčení. Ale pokud by s nimi někdo omylem zacházel jako s jiffy, nedopadlo by to vůbec dobře.
Zkusím odpovědět ač kokos nepoužívám. V semenu je dostatek energie pro vytvoření děložních lístků. Ale ano, jinak se jedná o inertní médium a je nutné je přesadit co nejdříve po vyklíčení.
Přesně tak, jinak ti padnou a můžes udělat výsev znovu...
no dobre teda ale cisto teoreticky, ak sa korienky dostanu z toho kokosu do vysevneho substratu (ktory tiez ziviny neobsahuje) budem teda musiet zacat z prihnojovanim dost skoro nie? Cize nebolo by vhodnejsie pouzit uz zahradnicky substrat, ktory tie ziviny obsahuje?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů