foliovník
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: foliovník
bez svetla sa v teple budú ťahať.fólia na otvorenom priestranstve pustí rastlinke viac svetla ako hociktoré jedno alebo dvojstranne otočené okno na byte či dome
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654

... a koupil klasický fóliak 3x4,5m v zeleném provedení. Snad neuletí a něco vydrží. Zatluču do země pár ohnutých roxorů. A k tomu si snad postavím domado přístřešek ze zbytků plotových dílů překrytých obyč. igelitem cca. 2x2m na rostlinky, které by jinak byly venku v nádobách. Takový hokus pokus.
Ještě jednou všem díky za rady a inspiraci.

-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
tenhle foliak mi uletel pri poslednim orkanu
uplne to rozlamalo konstrukci a plachta fuc 

pan_klobouk
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
tydzej: Když už si dáš práci s ohýbáním roxorů a skládáním plotových dílů, tak to udělej celý homemade a je to, ne?
kup v Hornbachu fólii z role, odstřihnou ti, kolik chceš. Záleží, co vyjde levnějc
jestli ta fólie, nebo hotový foliák.

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Tak uvažoval jsem i o homemade foliáku z kari sítí, špekuloval jsem pouze nad pořádným ukotvením do země. Ale letos to do jara nezmáknu, třeba přes léto udělám konstrukci a na další jaro si nechám jen fólií. Uvidíme.
Koupený fóliak už mám v garáži, jsem si dal předčasný dárek k narozkám.
A to jsem chtěl původně pěstovat rostlinky jen pod širákem, ty nej maximálně u jižní strany baráku. První vážná sezóna už stála nějakou tu kačku, ale co... koníčky něco stojí, ne?
to pan_klobouk: a jak dlouho vydržel? Nebo ulítl hned první sezónu???
Koupený fóliak už mám v garáži, jsem si dal předčasný dárek k narozkám.
A to jsem chtěl původně pěstovat rostlinky jen pod širákem, ty nej maximálně u jižní strany baráku. První vážná sezóna už stála nějakou tu kačku, ale co... koníčky něco stojí, ne?
to pan_klobouk: a jak dlouho vydržel? Nebo ulítl hned první sezónu???

-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
hele na konci prvni sezony,jak byla ta velka vichrice ,nemel narok to ustat :/ mam ho nekde na fotkach v lonskem vlaknu
pan_klobouk
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Přístřešek s průsvitnou střechou je skvělá věc, speciálně pro rajčata je to mazec, ale i chilli bude hodně rádo že na něj neprší. Navíc z něj, při šikovném tvaru, rovnou můžeš sbírat vodu na zelévání těch nádob.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
Zvažuju taky nějakou nějaké to venkovní překrytí pořídit a zatím u mě vyhrává fóliovník. Mám něco vyhlídnutého tady: https://www.a-market.cz/3537-foliovniky, ale zvažuju, jestli raději ten obloukový, nebo klasický. Myslím, že obloukový fóliovník by mohl vydržet větší zatížení větrem, ale zase se bude hůř opravovat, kdyby něco...přeci jen rovnou tyč vždycky nějak opravím, vyztužím apod., ale u těch oblouků je to složtější. Nedokáže někdo poradit z vlastních zkušeností, který bude rozumnější?