Zdravím, tak jsem tuto omáčku také dnes vyzkoušel uvařit a je opravdu skvělá. Jen jsem udělal asi 2/3 dávku, přidal navíc trochu tymiánu a chilli jsem přidal 1x Naga Morich a 2x Habanero Red Savina. Výborná chuť s rozumným palem, který tu chuť nezabije. Díky moc za recept.
Hrušková
- Ossip_Zadkin
- Nový člen
- Příspěvky: 9
- Registrován: 22 led 2015 17:10
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
- Bydliště: Mělník
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Hrušková
Je vynikajícíPedro píše:Krusi kamaráde, tohle je paráda. Jinak ten můj recepis je jen jak jsem udělal já...fantazii se meze nekladou . A co výsledek? Jsi spokojený s chutí?Colostomizer píše:Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek
Loni jsem vyráběl jablečnou, byla taky dobrá, ale nebyl jsem spokojen s konzistencí. Jablka obsahují spoustu pektinů, takže to nebyla omáčka, ale spíš takový puding. S hruškovou tenhle problém nenastal.
Takže díky moc za recept, šéfe!
Re: Hrušková
Rádo se staloColostomizer píše:Je vynikajícíPedro píše:Krusi kamaráde, tohle je paráda. Jinak ten můj recepis je jen jak jsem udělal já...fantazii se meze nekladou . A co výsledek? Jsi spokojený s chutí?Colostomizer píše:Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek
Loni jsem vyráběl jablečnou, byla taky dobrá, ale nebyl jsem spokojen s konzistencí. Jablka obsahují spoustu pektinů, takže to nebyla omáčka, ale spíš takový puding. S hruškovou tenhle problém nenastal.
Takže díky moc za recept, šéfe!
Jablečnou jsem zkoušel taky a nic moc...ještě mě chutná švestka (viz můj druhý recet). Také zajímavé s tou skořicí.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Hrušková
Chystám se na ni Ale nemám švestičky z vlastní zahrádky, musím někde sehnat nějaký kvalitní vzorek.
Re: Hrušková
Ahoj lidi, tak jsem posbíral hrušky a jdu na to
Jen tak mimochodem, byl jsem v marketech Albert a Tesco a nikde nemaj ten konzervační přípravek.
Jsou to ale ty menší pobočky no a mám je pár metrů, ne hypermarkety...
Poradí někdo? Prý to je spíše sezónní věcička mi říkaly starší prodavačky.
Je to asi na základě kyseliny sorbové že?
No proč se ptám, zjistil jsem že pár skleniček ve sklepě té švestkové mi chytlo kožich a nerad bych aby se to stalo i teď
RAJPA je zatím v pohodě...
Čím to tedy konzervovat?
Dělám verzi cca 12 hrušek, 8 paprik zelených z toho 2 červené, 2 a půl cibule velké, 6 rajčat cca, kus zázvoru...
Poměr by WOKO
Jen tak mimochodem, byl jsem v marketech Albert a Tesco a nikde nemaj ten konzervační přípravek.
Jsou to ale ty menší pobočky no a mám je pár metrů, ne hypermarkety...
Poradí někdo? Prý to je spíše sezónní věcička mi říkaly starší prodavačky.
Je to asi na základě kyseliny sorbové že?
No proč se ptám, zjistil jsem že pár skleniček ve sklepě té švestkové mi chytlo kožich a nerad bych aby se to stalo i teď
RAJPA je zatím v pohodě...
Čím to tedy konzervovat?
Dělám verzi cca 12 hrušek, 8 paprik zelených z toho 2 červené, 2 a půl cibule velké, 6 rajčat cca, kus zázvoru...
Poměr by WOKO
Re: Hrušková
Žádná rada na konzervaci?
Re: Hrušková
Kamaráde. Já, když žádný přípravek nemám, tak vyvařím sklenice ve vroucí vodě a pak hned po uvačení omáčky jí do těch sklenic dám horkou. Prostě ještš horkou...
Dobré je vrch skleničky utírat, aby byl čistý před zavíčkováním.
Dobré je vrch skleničky utírat, aby byl čistý před zavíčkováním.
- Strato3
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 20 lis 2014 20:29
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
- Bydliště: Liberec
Re: Hrušková
Kyselina citronová a sterilizace.
Takhe to řešili naše babičky ( A mimochodem "co je v lihu, to se nezkazí.)
Takhe to řešili naše babičky ( A mimochodem "co je v lihu, to se nezkazí.)
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host