Hrušková

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Ossip_Zadkin
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 22 led 2015 17:10
Reputace: 3
Obrázky: 0
Bydliště: Mělník

Re: Hrušková

Příspěvekod Ossip_Zadkin » 13 zář 2015 19:56

Zdravím, tak jsem tuto omáčku také dnes vyzkoušel uvařit a je opravdu skvělá. Jen jsem udělal asi 2/3 dávku, přidal navíc trochu tymiánu a chilli jsem přidal 1x Naga Morich a 2x Habanero Red Savina. Výborná chuť s rozumným palem, který tu chuť nezabije. Díky moc za recept.
27030

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Colostomizer » 13 zář 2015 21:00

Pedro píše:
Colostomizer píše:Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek :)

:wave:
Krusi kamaráde, tohle je paráda. Jinak ten můj recepis je jen jak jsem udělal já...fantazii se meze nekladou :-). A co výsledek? Jsi spokojený s chutí?
Je vynikající :-)

Loni jsem vyráběl jablečnou, byla taky dobrá, ale nebyl jsem spokojen s konzistencí. Jablka obsahují spoustu pektinů, takže to nebyla omáčka, ale spíš takový puding. S hruškovou tenhle problém nenastal.

Takže díky moc za recept, šéfe! :tiphat:


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2251
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4705
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 13 zář 2015 21:08

Colostomizer píše:
Pedro píše:
Colostomizer píše:Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek :)

:wave:
Krusi kamaráde, tohle je paráda. Jinak ten můj recepis je jen jak jsem udělal já...fantazii se meze nekladou :-). A co výsledek? Jsi spokojený s chutí?
Je vynikající :-)

Loni jsem vyráběl jablečnou, byla taky dobrá, ale nebyl jsem spokojen s konzistencí. Jablka obsahují spoustu pektinů, takže to nebyla omáčka, ale spíš takový puding. S hruškovou tenhle problém nenastal.

Takže díky moc za recept, šéfe! :tiphat:
Rádo se stalo :tiphat:
Jablečnou jsem zkoušel taky a nic moc...ještě mě chutná švestka (viz můj druhý recet). Také zajímavé s tou skořicí. :angry1: :thumbup:

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Colostomizer » 13 zář 2015 22:45

Chystám se na ni :-) Ale nemám švestičky z vlastní zahrádky, musím někde sehnat nějaký kvalitní vzorek.


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 03 říj 2015 18:28

Ahoj lidi, tak jsem posbíral hrušky a jdu na to :-)
Jen tak mimochodem, byl jsem v marketech Albert a Tesco a nikde nemaj ten konzervační přípravek.
Jsou to ale ty menší pobočky no a mám je pár metrů, ne hypermarkety...
Poradí někdo? Prý to je spíše sezónní věcička mi říkaly starší prodavačky.
Je to asi na základě kyseliny sorbové že?
No proč se ptám, zjistil jsem že pár skleniček ve sklepě té švestkové mi chytlo kožich a nerad bych aby se to stalo i teď :(
RAJPA je zatím v pohodě...
Čím to tedy konzervovat?

Dělám verzi cca 12 hrušek, 8 paprik zelených z toho 2 červené, 2 a půl cibule velké, 6 rajčat cca, kus zázvoru...
Poměr by WOKO :-)

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 04 říj 2015 08:54

Žádná rada na konzervaci?

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2251
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4705
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 04 říj 2015 09:50

Kamaráde. Já, když žádný přípravek nemám, tak vyvařím sklenice ve vroucí vodě a pak hned po uvačení omáčky jí do těch sklenic dám horkou. Prostě ještš horkou...
Dobré je vrch skleničky utírat, aby byl čistý před zavíčkováním.

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Hrušková

Příspěvekod Strato3 » 04 říj 2015 10:12

Kyselina citronová a sterilizace.
Takhe to řešili naše babičky ( A mimochodem "co je v lihu, to se nezkazí.)


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host