Tak Peperoncino to, bohužel, velmi pravděpodobně nedá.
Dám mu ještě tak 2-3 dny, ale aby mělo nějakou rozumnou šanci, tak už by ke dnešku muselo alespoň trošku obrážet, což se nekoná. A přitom to byla tak pěkně rozjetá kytka, do fáze květu se dostala jako první...

Tím pádem se plánované oživení semínek téhle genetiky po 3 letech pauzy ani letos nekoná, a budu se na to muset příští sezónu prioritně zaměřit.
do poznámek: v sezóně 2021 vysít několikanásobnou zálohu Peperoncina a ponechat minimálně 2 záložní sazenice indoor až do konce května. Semínkům bude už 5 let a bude jim klesat klíčivost, tak s tím počítat při výsevu.
déšť: jestli zítra spadne v souladu s předpovědí ještě povícero mm (a k tomu ještě něco málo o víkendu), tak bude součet za letošní květen činit pětinu toho co tu napršelo za celý loňský rok. :-O Už teď je to o 20% více než za loňský deštivý květen.
Ale díky jinému rozložení v čase jsou na tom kytky rozhodně lépe než během loňského května, těch pár dní slunce mezi přechody front hodně pomáhá.
truhlíky & déšt: na JZ straně to jakžakž jde protože slunce pomáhá s odparem. Byť i tam je na chili kytkách vidět že by snesly méně vody.
Ale na S straně kde jsou Aji Margariteno a Shishito je to poněkud problém. Obě kytky vykazují známky přemokření. Dneska odpoledne jsem chtěl odčerpat nadbytečnou vodu z rezervoárů tohodle truhlíku (na zítřek hlásá předpověď další solidní porci deště), ale zjistil jsem že na to nemám vhodnou hadici. Nakonec jsem provizorně použil kus tenké hadičky určené pro kapkovovou závlahu, ale ta je při minimálním rozdílu hladin zcela nevhodná na sifónovou metodu, odčerpání pár litrů je štrapáce na několik hodin. Musím se zítra stavit někde v krámě a koupit tak 2 metry průhledné hadice s vnějším průměrem maličko pod 20 mm která bude pasovat do otvoru pro vodočet. Takže nejspíš 1/2", sice není ideální ale zato by měla být skladem skoro všude a určitě se vejde.
rajčata: Těm jsou naštěstí deště a nějaké potencíální přemokření upně fuk (a na plísně je naštěstí ještě příliš brzy), rostou jak z vody

a dělají mi radost.
teploty: klasická květnová noc-den houpačka, dneska nad ránem nebyli ani 4°, chvilku po poledni už bylo 23° a víc než 20° vydrželo až do 19:40.