Taky jsem dnes likvidoval poslední zbytek loňského prvního provizorního testu vermikompostování. A čekalo mne příjemné překvapení, uprostřed krabice bylo asi 5 žívých kaliforňanek které tu letošní nezvykle mírnou zimu a její mírné mrazíky přežily na balkóně i v pouhých cca 35 cm výšky materiálu. Nejnižší teplota během letošní zimy byla pouhých -7,6°C a především nejdelší období kdy tu bylo nepřetržitě pod nulou bylo jen asi 50-55 hodin, skoro každý den se denní maxima vyšplhala někam těsně nad nulu a to jim pro přežití překvapivě stačilo i v nezatepleném otevřeném boxu v objemu pouhých 70-80 l materiálu.
A taky jsem dneska vytáhl na balkón první truhlík, pokud vše půjde podle plánu a dostanu se zítra k oživení substrátu pro něj, tak mi zítra začíná letošní balkónová sezóna.

Třeba mě zaujal ten svit. Obrovský rozdíl mezi únorem a dubnem a naopak malý mezi dubnem a červnem, kdy už je vlastně v posledních letech léto v plném proudu. To mě fakt baví, protože mi to slibuje při letošním mizerném umělém přísvitu, že sazenice dostanou během dubna ještě dostatek světla aby se pochlapily. Mám totiž pár premiantek, které jsou srovnatelné s minulými léty ale velká masa průměrných, které jsou tak odhadem tři týdny pozadu.
  Třeba mě zaujal ten svit. Obrovský rozdíl mezi únorem a dubnem a naopak malý mezi dubnem a červnem, kdy už je vlastně v posledních letech léto v plném proudu. To mě fakt baví, protože mi to slibuje při letošním mizerném umělém přísvitu, že sazenice dostanou během dubna ještě dostatek světla aby se pochlapily. Mám totiž pár premiantek, které jsou srovnatelné s minulými léty ale velká masa průměrných, které jsou tak odhadem tři týdny pozadu.