Btw, počasí: dneska byl přesně takový březnový den, kterému jsem předloni podlehl, nastartoval na balkóně sezónu, a vysel veškerý salát. A nějakých deset dní potom přišli kruté mrazy.
Takže i když mne to dnes hodně lákalo vytáhnout na balkón první truhlík a nastartovat sezónu, tak se budu důsledně držet použení z předloňského krizovéhé vývoje (z celého výsevu přežila jedninná rostlinka) a nevyseju ven nic dříve než 21. března, tj. než nastanene rovnodennost.
Tím pádem se ale zbýva popasovat se svrbějícími pazourami které by chtěly něco vysévat... takže dnes půjde do země indoor bazalka, petržel a pažitka... a i když jsem to původně letos nechtěl a v termínu pro klasického předskokana (cca 20. únor) nedával (znechutil mne předloňský a loňský neúspěch), tak dneska přecijen nakonec vyseju jedno rajče.
Pokud vyleze, bude to takový polopředskokan, bude indoor ale už ve finální nádobě, vyberu nějakou rannější odrůdu, a za ideálních podmínek by pak šlo ven už lehce nakvétající. Ale budu se muset semtam pomodlit ať tu letos nejsou mrazíky až do půlky května, v letošním playlistu u mne není žádná miniaturní odrůda.
edit: tak lupení vyseto. V jednom slotu je nakonec (stejně jako loni) substrát z předchozí sezóny, takže se myslím můžu koncem týdne chystat na nákup lepových desek až se to všechno z přes zimu vyschlého, dnes zalitého substrátu vylíhne.
Njn. hlavně že o tom vím už z loňska, komu není rady...jestli se z toho vylíhnou nějaké agresivní sviňky (při teplotách letošní pseudozimy neměl uložený substrát vůbec šanci alespoň trochu promrznout) a vrhnou se mi na sazeničky co jsou hned vedle, tak budu moci nadávat jen a jen sám sobě.
Z playlistu rajčat jsem vybral Subarctic Plenty, je z letošních odrůd teoreticky asi nejméně vysoké.

A dostane do slotu čerstvý, ještě nepoužitý substrát. Už se čochtá a večer půjde do tablety. Alespoň si s předstihem otestuju teplotu nastavenou pro rajčata.
Nicméně až dojde za 14 dní na standardní výsev rajčat, tak ho dám raději ještě jednou klíčit jako zálohu, po předchozích letech si s indoor předskokany zrovna moc nevěřím.