Ona by byla větší,

jak zleva tak zprava už byla dvakrát vymezena nůžkami.
Btw, už vím jak se pozná že člověk má pokročilé stádium pěstovacího brouka. Například tak, že si z páteční podvečerní hospůdky přínáší domů místo opičky žížaly.

V posledních týdnech šlo do lazyboxu nějak moc listů (i když jsem je semtam lehce zasypal substrátem s výrazným podílem kokosu), taky jsem díky přechodu fronty už byl nucen vyvrtat přetokovou dírku (se kterou jsem čekal až to bude opravdu nezbytné), navíc během pár dní musím prosvětlit veškeré spodní partie rajčat... a tak velké aby to fungovalo jako kompostovadlo to v žádném případě není... prostě se to nějak sešlo... mno a když jsem šel dneska na pátečních pár piv a potkal kamaráda co vermikompostí...
Takže počínaje dnešním večerem je z lazyboxu lazabox², s tím abych do něj mohl jen tak halabala házet všechno co odpadne (nebo musím ustřihnout) mi pomůže (doufejme) pár kalifornských žížalek.

V ideovém plánu to bylo už od loňska, tak jen doufám že se jim tam bude jakžtakž líbít, že se ani neutopí, ani neuvaří. Pokud tento "tábor nucených prací" letos přežijí, tak na stejné místo na příští sezónu sbastlím (třeba z kyblíků) nebo pořídím regulérní malé vermikompostovadlo.
P.S. Další nebezpečí by pro ně v laxyboxu bez deklu byli kosáci, ale narozdíl od přechozích let (kdy tu všechny domovní balkóny ovládal místněpříslusný kosák drzoun) jsem letos kosa snad vůbec nezahlédnul, zřejmě devastace jejich populace virem Usutu.