Vánoční chilli besídka
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vánoční chilli besídka
Ještě bych poprosil Baculu, Prahu a Chrise o zaslání Vašich adres, ať Vám mohu zaslat semínka.
-
- Stálý člen
- Reputace: 212
Re:dárek od Palka
Dárek od Palka v restauraci Růžek. Ještě jednou děkuji. Takhle se teď kytička má. To, co ale ta chudinka za svůj krátký život prožila,jak cesta hotel tak ještě doma. Hustý. bych řekl, že je opravdu ready. Teď v hospodě bez Pha. Zítra v 14.00. otevírají náš čap. Doufám, že přežiji. Vše nej do nového roku a a aaa hodně pěstitelkych úspěchu. Cinek
[image]54701[/image

[image]54701[/image

-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Hlasím že I ta moje přežila mnohahodinový pobyt v kapse budny bez úhony a spokojeně si chytá u okna zimní slunce.
Takže ještě jednou díky moc za prima dárek a ze jeho perfektní zabalení do novin odolné i proti zapomětlivým trumpetům jako jsem já
Ale nějak mi úplně vypadlo z hlavy co je vlastně zač, vím že mi Palko odrůdu říkal když mi jí dával, ale nějak jsem si to obratem nezapsal a při všem tom následném povídání o všemožných odrůdách, ochutnávání, semínkách...a pivku...se mi to zcela vypařilo z hlavy. Můžu poprosit o připomenutí?
Takže ještě jednou díky moc za prima dárek a ze jeho perfektní zabalení do novin odolné i proti zapomětlivým trumpetům jako jsem já

Ale nějak mi úplně vypadlo z hlavy co je vlastně zač, vím že mi Palko odrůdu říkal když mi jí dával, ale nějak jsem si to obratem nezapsal a při všem tom následném povídání o všemožných odrůdách, ochutnávání, semínkách...a pivku...se mi to zcela vypařilo z hlavy. Můžu poprosit o připomenutí?
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
Abych řekl pravdu, tak samy si nejsme úplně jistí o jakou odrůdu se jedná, koupil sem si to jako kytku na první akci na náplavce (na té na které jsme ještě neměli sraz s lidmi z fóra) a měli u toho napsaný německý název, krerý ale v překladači vylezl jako "chilli"
Ale pěstujeme to z jejich semínek dodnes a stále nám dělá radost, vypadá pěkně, má spousty mini papriček, které když dozrávají postupně, tak svítí všemi barvami podzimu. A sic je to pro někoho paprika okrasná, koření z ní je chuťově dobré, pal tak do 160 000
jen to sklidkt je piplačka. Jedná se o capsicum annum údajně
Přikládám foto původní kytky z náplavky

Ale pěstujeme to z jejich semínek dodnes a stále nám dělá radost, vypadá pěkně, má spousty mini papriček, které když dozrávají postupně, tak svítí všemi barvami podzimu. A sic je to pro někoho paprika okrasná, koření z ní je chuťově dobré, pal tak do 160 000

Přikládám foto původní kytky z náplavky
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Díkes, přesně tohle jsem potřeboval, díky fotce už tuším jaké ji přibližně vybrat místo a květináč 

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
Mohu se zeptat na německý název? Kyti je to krásná! Jinak já bych osobně tipl frutescens, ale tohle je fakt loterie z jednoho obrázku.