Chlape zatracená, koukám do exifu fotek, D600 je afaik full frame, a mezi jiným až 400 mm objektiv... na co se teď budu vymlouvat...že se mi nechce cestovat na fotovýlety za hranice všedních dní letecky... kvuli tomu jak je v posledních letech čím dál tím větší pakárna tahat fototechniku když aerolinky omezují víc a víc zavazadla i prostor pro nohy... navíc když mám posledních pár let Oly s crop faktorem 2 a tím pádem je moje tele 80-300mm (po přepočtu) jen o maličko větší než plechovka od piva a váži jen něco okolo kila.
Poslední 3 roky jsem se bohužel na pořádný fotovýlet (20+ dní s fotákem a čistou hlavou od práce) mimo Evropu nedostal. A ty tvoje fotky mne vedou k docela vážnému zamyšlení nad tím, že bych s tím měl něco udělal. Protože život běží a člověk nemládne.
A dík za inspiraci, jihovýchodní Asie mne sice tak uplně nikdy nelákala, vedro a k tomu 100% vlhkost nejsou uplně moje parketa (narozdíl třeba od skandinávského léta a s tím spojeného, imho úžasného, severského světla) ale ty fotky z nížinného Nepálu jsou pro mne docela objev, nějak jsem zatím (docela hloupě) ignoroval to, že tam jsou i rozsáhlé nevysoko položené oblasti (jako třeba právě Chitwan National Park) které přitom leží relativně nedaleko od úpatí Himalájských veleobrů, takže když/až by se člověku indické (sub)tropy už trošku zajídali, tak není až tak nepřekonatelný problém přesunout se/ustoupit do kopců a tím velmi rychle změnit podnebné pásmo, aniž by člověk musel urazit spíše tisíce než jen stovky kilometrů.