Stáčení listů
Stáčení listů
Zdravím, poradil by prosím někdo proč se mi listy na Jalapenoskách stáčí nahoru a do sebe až do ruličky? Přikládal jsem to přebytkem dusíku ( dostávaj trošku Biobizz grow) a nastříkal je harmonií vápník s Vitality komplexem ale nepomohlo... O intumescenci vím, laboroval jsem s větrákem a moc se to nepovedlo. Díky moc

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stáčení listů
Přehnojené a přelité. V tom substrátu pokud je nový je již předhnojeno na pár tydnů a hnojit se musí opatrně. Stáčení listů dovnitř je totální přehnojení a i přelití.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.

Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Je to Biobizz light mix, kupuju ho každý rok do těhle malých květináčů a toho grow hnojiva dávám jen mililitr na litr. Přelití je možný, bohužel sloužim 24 hod. směny takže to vždycky večer před tím musím trochu prolít, jinak přijdu a jsou skoro zvadlý...
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Kontaktovat uživatele:
Já to v boxu taky zalévám ob den a nemám takhle stočené listy. A zatím zalévám pouze vodou s Lighnohumátem. Pokud mají nedostatek vody tak listy jakoby povadnou, ale nikdy se nestáčí dovnitř - to je známka přehnojení a přelití a nedostatku Ca, ale ten Vápník jedině postrikem na list jinak je to k prdu. Zkus vynechat hnojení a trochu omezit zálivku, trocha sucha chilli nikdy nezabije, ale moc vody ano.
https://www.seminka-chilli.cz/krouceni- ... li-paprik/
P.s.: Když koukám na ten substrát tak ten vypadá suchej, takže to bude buď přehnojení nebo nedostatek Ca. Zkusil bych stříknout na list Wuxal.
https://www.seminka-chilli.cz/krouceni- ... li-paprik/
P.s.: Když koukám na ten substrát tak ten vypadá suchej, takže to bude buď přehnojení nebo nedostatek Ca. Zkusil bych stříknout na list Wuxal.
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone

Jako právě mě nepřijde že bych to přelíval no. Stříknul jsem to dneska Harmonií tak uvidim zítra, kdyžtak to stříknu ještě jednou.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Pozor na hnojeni Vapnikem, vetsinou obsahuji Dusik. Ja bych vynechal hnojeni uplne, pokusil se ustalit zalivku a dat tomu par tydnu na zotaveni, pak uvidis.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Jasný, budou teď dostávat jen vodu a uvidím no. Díky všem.
-
- Stálý člen
- Reputace: 340
Kromě přelití, přehnojení a nedostatku vápníku to ještě může být příliš silné světlo příliš blízko nebo taky škůdci. Z té fotky se nedá říct, jaké máš světlo a jak moc je vysoko.