Celý týden bylo naprosto parádní počasí. Jen včera byla lehounká clona bělavých třásní vysoko v atmosféře (typicky 400 W/m2 místo 650W/m2) a dnes už zase zcela jasno a navíc denní maximum teploty 16,9. Na slunci bylo něco jako 25°, první letošní den kdy v době cca 11-15 nebylo na balkóně potřeba ani tričko.
Sazenice dle toho taky vypadají, poskočily za těch několik dní neskutečně a myslím, že jestli bude trošku slušný vývoj počasí a trochu použitlná předpověď, tak mne i letos donutí je vysadit ven na mráz hodně brzy, stejně jako v minulých letech. Sice jsem to chtěl letos o několik dní posunout směrem do léta, ale když vidím jejich velikost ke dnešku...
Starší sazenice se dnes podruhé na chvilku podívaly ven na sluníčko, tentokrát už mimo stín, ale jen asi na 20-25 minut.
Jamaican Bell už nezbytně potřeboval vyměnit špejli za delší venkovní, tak jí rovnou dostaly i ostatní baccatum.
Nemám míchání polokoncentrátu a jeho následné přidávaní do zálivky příliš v oblibě, už kvuli lenosti raději používám jeden tekutý eintopf pro všechny. Ale baccatum, speciálně dvě odrůdy. mne k tomu možná během víkendu donutí. Potřebují přikrmit něčím plnospektrálním, vykazují známky nedostatku na listech, a já nechci tlačit na pilu i u chinesek, ty jsou s výživou tak jak jí pravidelně dostávají všechny kytky ke dnešku vyloženě spokojené.
První várka rajčat prošla dneska selekcí, doufám že jsem vybral ty správné klíčky z vyklíčených dvojic.
Ještě pár dní a bazalka začne být k česání. Jen to prázdné neoseté místo uprostřed kde mělo být rajče předskokan mne trošku mrzí. Ale co už, nezůstene prázdné dlouho.