Poctivě sleduji dění na fóru ale vlasní vlákno jsem silně zanedbala, tak se to pokusím alespoň trošku napravit.
Letošní úroda je téměř sklizená a zpracovaná, Ostřejší odrůdy šly na sušení nebo jako přídavek k okurkám a ty s mírnějším palem skončily většinou zavařené ve skle jako kalňáky, ve sladkokyselém nálevu, různé omáčky nebo chnan-pasta.
Velkou oblibu si získaly grilované špízy, kde jsem na jehlu napíchala půlky papriček naplněnéých sýrem v pořadí podle pálivosti - na pohled to bylo krásně barevné, bez nečekaných překvápek a každý si ujídal jen kam to zvládl.
Za srpen - První větší sklizeň z 25.8.
Peito de Mocca - minikapičky, chutné, šťavnaté, velmi dekorativní - ideální na celoročku do květináče
Ring of Fire - Obsypaná kytka, papričky šly na sušení.
Habanero - rostliny nejsou tak mohutné jako loni ale pár hezkých plodů dozrává
Za září - Rocoto Chile de Seda je obsypané plody a většina snad i stihne dozrát. Obě rocota co mám jsou mohutné keře.
Papričky jsou spíš k okamžité spotřebě, protože po utržení rychle vadnou.
Starfish - něco naloženo ale výborná zapečená se sýrem - manželova oblíbená
Bishop's Crown - po trápení s jejím měsíčním zpoždění při klíčení obě rostlinky vše dohnaly. 2/3 plodů krásně dozrálo ale listy začaly velmi brzo žloutnout a opadávat, takže poslední plody už jsou takové gumové a "nedomrlé", dobré tak akorát na zapékání .
AFO - barevná mutace AWF
AWF - nejnižší rostlina z Ajin ale taky nejplodnější a nejranější. Škoda, že jsem nepočítala sklizené plody

Pálivost velmi mírná a chuťově výborná - tohle je moje nejmilejší holka
Poslední plody chytají na sluníčku barvičku
Jamaika Yellow
Tasmanian Habanero - krásná a kompaktní kytka - 2x už byla obraná a stále je obsypaná
Perlička - kříženec od kolegy - nizoučká okraska do květináče suprová jako celoročka na zobání
Záhon Ajin s roccotem před sklizní
Poslední větší sklizeň ze 17.9. - zbytek už trhám průběžně jak to postupně ještě dozrává
A nakonec část sklizně ve skle