Myslel jsem si, že si s melounem stejně jako loni zahraju na čmeláka, ale zatím se nezadařilo, tím jak vytasil letos jako první samičí květ a byli vedra, tak to holka zabalila neo... ehm, nepolíbená

, odkvetla dříve než se otevřel první sameček. A v okolí zjevně není nikdo takový blázen, aby se pokoušel pěstovat na balkóně i meloun

takže včelky a čmeláci neměli odkud přenést. :-(
Tak jsem se rozhodl že Sugar Baby letos dovolím (minimálně dočasně) místo jednoho raději dva výhony, v těchto vedrech to jde rychle a na jedinném šlahounu by taky mohli všechny květy skončit v celibátu
Trochu jsem odpoledne před bouřkou upravoval a vylepšoval úvazky, a když už jsem v tom byl, tak taky všude kde to bylo potřeba (a kam jsem se dostal

) přisypal čerstvý substrát. Celkem spotřebováno cca 8-12 l, trochu špatně se to definuje, v balíku je slisován, pak je ho po nakypření najednou spousta, a po zálivce když už je přisypán se zase trošku slehne. Řekněme maličko pod 1/4 balení (40 l), čili 8-9 litrů slisovaného. Zjevně bude i letos jedno balení v rezervě stačit na doplňování během celé sezóny.
Díky tomu vylepšování úvazků jsem zjistil že ajiny jsou na tom ještě o maličko lépe než jsem si myslel, skoro všechny už mají první plody ukryté v hloubi keříků, sice zelené a zdaleka ještě né v plné velikosti, ale jsou tam. A padrónky schovávaly 4 plody velikosti která už by šla klidně sklidit, dám jim ještě pár dní a koncem týdne nejspíš půjdou na pánev
A taky jsem přitom zjistil, že se mi na balkóně na stálo usadilo několik sluniček sedmitečných, já si říkal že jsem už nějakou dobu nezahlédl ani jednu mšici

Holt nepoužívat tvrdou chemii proti škůdcům (pokud situace není zcela zoufalá) se vyplácí, člověk nepozabíjí přirozené predátory
Počasí: průměrná teplota za červen nakonec byla 22,4°C. O neuvěřitelných 11,0° vyšší než byla průměrná teplota za květen!
Souhrn za červen:
pozn: za červen a dál už tam na nějakou dobu nebudou hodnoty atm. tlaku, bohužel 20.06. ráno se tlakové čídlo zbláznilo a od té doby ukazuje nesmyslně široké rozmezí. Nejdřív jsem si myslel že se tam asi uhnizdil nějaký pidibrouček nebo se tam nalepilo nějaké smítko (nedaleko probíhá výkop) ale rozptyl hodnot je nejen do plusu (1182) ale i do mínusu (866) takže to bude vadné čidlo a až se to bude hodit (je sdruženo v jedné krabičce s některými dalšími čidly) tak půjde tento díl meteostaničky na záruční výměnu.
Btw, vada je to vskutku zajímavá (a kdyby se člověk trochu nezamyslel tak potenciálně i pěkně zákeřná), ono ne že by neměřilo vůbec nebo se kouslo na jedné hodnotě. Ono měří, poklesy a nárůsty tlaku jsou přesně ve správnou dobu (porovnáním s okolními stanicemi co jsou na netu) ale každá změna je nelineárně zveličená. Pokud by na čidle s takovouhle vadou seděl třeba někde v průmyslu nějaký hloupější řídící automat, tak je to kladná zpětná vazba jak vyšitá, svižný nárůst oscilací nad konstrukční limity,...a přímá cesta k průseru.