Dle radaru se mi sem pomalu blíží bouřková fronta, tak jsem podvečer upravil úvazky u většiny kytek a cvaknul při té příležitosti několik fotek.

Aji Margariteno se pomalu vzpamatovává z nájezdu ssavých potvor, ale bude potřebovat ještě jeden postřik.

Rooster Spur mi dělá jen radost

btw, při téhle velikosti (kytky a květináčku a docela dost vzdušném substrátu) vychlastá i ve stínu v bytě kde má stálé místo minimálně 150 ml vody každý den.

Dorsetka ke dnešku.

Ajiny zatím ještě vypadají po květnu dost bídně, ale už začaly moc pěkně obrůstat.

Zaseknutá Shishito. Nejraději bych jí ty květy všechny vyštípal, ale furt doufám že jí i bez pomoci dojde že má nejdřív pořádně narůst.

Na rajčatech je (bohužel) velmi dobře vidět která letos vyklíčila už napoprvé, která napodruhé, a která až na třetí pokus.
Dubáčková podsada je ke dnesku zatím zcela v pohodě, neusychá, nehořkne, ještě nejde do květu.

V posledních dvou letech jsem si zvyknul že mám první zralá rajčata na přelomu června a července. Letos to moc nehrozí, ale Stupické (mám ho prvně a dostalo luxusní pozici po jahodách) to možná zachrání

Poněkud pozdní semenáček melounu se docela snaží. Vedle rostoucí Pak Choi už má výraznou tendenci do květu a během pár dní ho ukončím.

Tomatillo Pineapple - jsem hodně zvědavej jestli a jaké budou plody když si jedinná kytka musí vystačit se samosprašností.
V posledních dnech mu semtam žloutne středně starý a starší list, nejpíš ho budu muset trochu přihnojit na substrát, je na společné vodě s Dorsetkou a ta žádné příznaky nějakého nedostatku nemá.

Lazybox je zatím hoden svého jména - házím do něj vše co odpadne nebo musí uvolnit místo a vůbec ho neopečovávám, jen z něj průběžně sklízím. Aktuální obsah je: původně indoor klíčená kadeřavá petržel, nadbytečný dubáček, nadbytečný semenáček melounu, a "mikrokompost" z odpadlých listů a uštípaných rajčatových vlků

Docela uvažuju že si vezmu od kámoše pár kalifornských žížal a přihodím je tam aby zapracovaly na tom listoví. Pokud by je tam neutopil nějaký slejvák a přežily by letní vedra tak by bylo jasné že příští rok by nebyl na stejném místě s poctivým vermikompostovadlem (stříška, dvě patra, atd.) žádný problém.