JanaK 2019 - první průzkumná sezona
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Re: JanaK 2019 - první průzkumná sezona
Děláš to moc dobře, ostatně 17 pozitivních hodnocení u tvého příspěvku svědčí o tom, že jsem si toho nevšimnul sám. Ať se daří.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Parádní, nějaký čas jsem ve tvém vlákně nebyl a teď se nestačím divit. Moc pěkné. 

„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Moc pěkné.
A jsem rád že nejsem jedinný blázen který pro přistínění mladších kytek semtam (když síla větru dovolí) použije slunečník
Navíc, u mne na balkóně mne loni celkem často napadlo jestli vlastně vytvářím polostín spíše kvuli kytkám nebo spíše kvuli zahradníkovi, zatímco ty to máš na zahradě v čisté podobě, nezpochybnitelně jen pro kytky
A jsem rád že nejsem jedinný blázen který pro přistínění mladších kytek semtam (když síla větru dovolí) použije slunečník

Navíc, u mne na balkóně mne loni celkem často napadlo jestli vlastně vytvářím polostín spíše kvuli kytkám nebo spíše kvuli zahradníkovi, zatímco ty to máš na zahradě v čisté podobě, nezpochybnitelně jen pro kytky

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757
Moc děkuju za pozitivní ohlasy
Za většinu toho co se mi povedlo vděčím právě chillforu a zrovna v těchto dnech to bude rok, co jsem jej náhodou objevila.
Moc se mi líbí velmi přehledné uspořádání WEBu a přátelská atmosféra mezi pěstiteli a přeji nám všem aby to tak zůstalo i nadále.

Za většinu toho co se mi povedlo vděčím právě chillforu a zrovna v těchto dnech to bude rok, co jsem jej náhodou objevila.

Moc se mi líbí velmi přehledné uspořádání WEBu a přátelská atmosféra mezi pěstiteli a přeji nám všem aby to tak zůstalo i nadále.

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
No jo, tady jsou lidé družní 

- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757
Konečně mám většinu rostlin na finálních místech.
Na záhonech je podle plánu zasazeno co nejvíc různých odrůd, většinou po jednom kuse.
Pokusně jsem dala pár rostlinek do GrowBagů - kromě Chilli také Divoké Rajče, Mochyně Peruánská, Ačokča, Patison a Cuketa.
Zbylé "náhradní" rostliny jsem nedokázala vyhodit, takže jsem poryla pás trávníku kolem plotu a nahusto vysadila rajčatové špagety a vyřazené chilli mrňousy.
Stínění netkankou letos nebylo moc úspěšné - hned druhý den se zvedl velmi siný vítr a ohrádka musela dolů aby rostliny zcela neumlátila, takže papriky jsou silně popálené od slunce a omlácené větrem. Nové špičky už naštěstí rostou krásně.
Rajčata jsou mnnohem odolnější, zesílila a většina nasazuje na květ.
Nejlíp dopadly rostliny určené na vyvýšený záhon - 10 dní čekaly v kelímcích dokud se neuvolní místo - prvních pár dní ve stínu a postupně jsem je posunovala blíže na sluníčko a k finálnímu místu.

Papričky i přes zubožené listy nádherně kvetou
Pubescens - Roccoto Chile de Seda

Chinenses - Habanero Tasmanian + vypasená mšice

Baccatum - Aji white fantasy + mraveneček s celou farmou

Annuum - Kristián,

Annuum - Jalapeno Senorita

Annuum - plod Jalapeno od kolegy ale rostlina je velmi chlupatá

Pro případ nouze mám nachystaný Mospilan ale doufám, že to nebude potřeba. Zatím sbírám mšice ručně, mravence usměrňuju mletou skořicí a doufám, že se nepletu a brzo se vylíhne hejno "berušek".

Budu vděčná, pokud má někdo tip jak na mšice, aniž bych ublížila jejich přirozeným predátorům.
Na záhonech je podle plánu zasazeno co nejvíc různých odrůd, většinou po jednom kuse.
Pokusně jsem dala pár rostlinek do GrowBagů - kromě Chilli také Divoké Rajče, Mochyně Peruánská, Ačokča, Patison a Cuketa.
Zbylé "náhradní" rostliny jsem nedokázala vyhodit, takže jsem poryla pás trávníku kolem plotu a nahusto vysadila rajčatové špagety a vyřazené chilli mrňousy.
Stínění netkankou letos nebylo moc úspěšné - hned druhý den se zvedl velmi siný vítr a ohrádka musela dolů aby rostliny zcela neumlátila, takže papriky jsou silně popálené od slunce a omlácené větrem. Nové špičky už naštěstí rostou krásně.
Rajčata jsou mnnohem odolnější, zesílila a většina nasazuje na květ.
Nejlíp dopadly rostliny určené na vyvýšený záhon - 10 dní čekaly v kelímcích dokud se neuvolní místo - prvních pár dní ve stínu a postupně jsem je posunovala blíže na sluníčko a k finálnímu místu.
Papričky i přes zubožené listy nádherně kvetou
Pubescens - Roccoto Chile de Seda
Chinenses - Habanero Tasmanian + vypasená mšice
Baccatum - Aji white fantasy + mraveneček s celou farmou
Annuum - Kristián,
Annuum - Jalapeno Senorita
Annuum - plod Jalapeno od kolegy ale rostlina je velmi chlupatá
Pro případ nouze mám nachystaný Mospilan ale doufám, že to nebude potřeba. Zatím sbírám mšice ručně, mravence usměrňuju mletou skořicí a doufám, že se nepletu a brzo se vylíhne hejno "berušek".
Budu vděčná, pokud má někdo tip jak na mšice, aniž bych ublížila jejich přirozeným predátorům.
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
Haba tasman opravdu nádherně kvete.