Pěkné, máš nějaký "grif", jak šetrně sundat košilku při takto prorostlých kořenech? Aby se jich co nejméně poškodilo, urvalo??? A chci se zeptat, jak jiffy udržuješ vlhké do takto velkých rostlin...
Já vždy přesazuji jiff do substrátu moc brzo, když rostlinky začínají růst, nejsem schopen je udržet v kondici a velice rychle vysychají a rostlinky jdou do kopru.
Klasika, natrhnu z jedne nebo dvou stran a sundam to jako ponožku na rub. Proste přetáhnu, kořeny jiffem projdou zpet a není problém.
Jak to nahore proschne, tak zalévam od spodu. Když se svěsí listy, tak je už tak nejak skoro pozde u takto malych rostlin.
Ty Rocota ti závidím, já to s nima letos nějak prokaučoval, tak jsem první sezónu bez. A jak to budeš mít s těma XXL jiffama, to budu sledovat, obdobně by mi to píchlo při nedostatku místa.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“
To jsem rád, když jsem tě do nich vlastně tak trochu navezl a přitom se seknul s jejich velikostí. Koukám že jsou i při tomhle o dost menším objemu v pohodě, tuhle velikost kytek už bych klidně přesazoval do finálního, kdyby to tedy počasí dovolovalo. Takže by minimálně pro anumky určitě šlo naplánovat výsev tak, aby šli z xxl jifu rovnou do finále.