Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9568
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer 2019 - vnitřní a balkonové pěstování + něco málo na zahrádce
Tady na horách, musím brzy vysévat a pozdě zasazovat ven, takže nekdy jo a nekdy ne. Používám jiffy 38 mm. V lonském vláknu vidíš, kdy jsem vyséval a kdy zasazoval. Letos také zkousím vícero způsobů. Tobě se povedlo, mít to až do finále?
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
Zatím jsem neměl jiffy vůbec, do letoška jsem používal kokosové tablety, letos k tomu mám ještě paperpoty. Ale zrovna tu ve vedlejším tabu prohlížeče koukám na baleni 24 těch velkých jiffů. Za původní cenu 249,- bych to neřešil, ale při ceně 99,- se tomu skoro nedá odolat, jedinné co mne odrazuje od nákupu je poštovné, bohužel/bohudík už mám vše na start sezóny pořízeno takže poštovné není jak rozpustit do dalších položek co by se mohli hodit 
edit: Ještě jsem si dohledal jak jsou vlastně veliké. Vím že v takových těch velkých lesnických rašelinákách by to šlo udržet až do finále určitě, ale u nich mi jednak nedává smysl cena a taky je nemám kde pořídit.
Ty jiffy-7 xxl by měli být 50 x 95 mm, čili objem prakticky shodný s 0,5l kelímky které používám. Což by fungovat mohlo, v 0,5l udržím víc než 50% kytek až do finále. Ale nakonec jsem se rozhodl že do nich nepůjdu, byť ta cena je super. Kdyby někdo chtěl tak tady http://www.diskont-zahradkar.cz/jiffy-7 ... -napln-24/

edit: Ještě jsem si dohledal jak jsou vlastně veliké. Vím že v takových těch velkých lesnických rašelinákách by to šlo udržet až do finále určitě, ale u nich mi jednak nedává smysl cena a taky je nemám kde pořídit.
Ty jiffy-7 xxl by měli být 50 x 95 mm, čili objem prakticky shodný s 0,5l kelímky které používám. Což by fungovat mohlo, v 0,5l udržím víc než 50% kytek až do finále. Ale nakonec jsem se rozhodl že do nich nepůjdu, byť ta cena je super. Kdyby někdo chtěl tak tady http://www.diskont-zahradkar.cz/jiffy-7 ... -napln-24/
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak kokosové tablety, to je pro lidi co mají drahá semínka a nechteji riskovat že to uhnije. Ale je to bez živin. Já mam s jiffy parádni zkusenost jen, ale musí byt rašelinové.
Ty jiffy 7 jsou parádni ale píší tam náhradní napln, jsou to fakt jiffy, vzal bych je pokusně, ale mozná až na příští rok....
Ty jiffy 7 jsou parádni ale píší tam náhradní napln, jsou to fakt jiffy, vzal bych je pokusně, ale mozná až na příští rok....
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si tam objednal! Pošta zdarma, vzal jsem toho fakt dost, maji tam na neco totálne bezkonkurenční ceny!
A ještě jsem našel kupon na 5 % slevu!
Vzal jsem tam hodně jiffu jak velikych tak klasických a spoustu dalšího, hnojiva, nůžky, atd...
Jo a update prvniho postu, vylezlo toho hodne z min. tydne, foto později.
A ještě jsem našel kupon na 5 % slevu!
Vzal jsem tam hodně jiffu jak velikych tak klasických a spoustu dalšího, hnojiva, nůžky, atd...
Jo a update prvniho postu, vylezlo toho hodne z min. tydne, foto později.
- gyver
- Stálý člen
- Reputace: 825
Sa mi to zdá alebo je to naozaj tak, že tá košieľka na týchto jiffoch je iná ako to čo sa tu bežne predáva? Tu to vypadá ako nejaká sieťka, bežne v predaji bývajú také ako z tenkej netkanky. Daj potom prípadne info, aké sú naozaj... díky
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Uvidime, zatím je to objednané a zaplacené, necháme se překvapit! Ale já to proste sundavám a bez problému.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
ad ceny: jj, mívají tam hodně dobré.
ad jiffy: prima, jsem rád že se ti to hodilo a že někdo s tvojí zkušeností otestuje ty xxl.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
- Tea Racer
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak sám jsem na to zvědavý, ušetřilo by to mraky práce s přesazováním a tím čas potřebny pro dozrání plodu. Už se na to těším, ale mám toho hodně už vysetého, tak příští tyden půjdou anumky, nebo co nevzešlo.