Je čas založit vlákno pro sezónu 2019. Bude to moje druhá celá (třetí necelá) pěstební sezóna.
Základní cíl pro sezónu 2019 mám jednoduchý: loni jsem testoval maximální hustotu se kterou je balkón osaditelný kytkami, hlavní téma pro letošek by mělo být vytvoření optímálních podmínek pro jednu každou kytku, tj. v o něco menším množství, odhadem tak 60-70% loňského počtu. Cílem je, aby celkový výnos chilli za sezónu byl jen nepatrně menší než z loňského hustolesa/jungle a přitom se zároveň trošku zvýšil výnos rajčat (letošek byl sice parádní, ale díky výběru odrůd se toho hodně sezobalo průběžně).
A aby toho nebylo málo, tak chci přidat dvě kytky vodního melounu

Co se mi loni osvědčilo a co chci letos zopakovat jen s minimálními obměnami:
- typ a pozice pěstebních nádob (včetně barevnosti dle míry oslunění)
- základní koncept hnojení (organika+anorganika) i jeho základní frekvence
- výběr pozic pro odrůdy jak dle dostupně výšky tak i míry oslunění té které pozice
- maximální využití nádob metodou dvou pater/podsady/rotace plodin
- primární metoda dodávky a rozvodu vody
- základní volba a mix susbstrátu (komerční mix kokos-rašelina-jíl plus můj domix perlit-vermikompost)
- metoda a způsob předpěstu sazeniček (maximálně dvě přesazení za sezónu, optimálně jen jedno)
- žluté lepové desky
- nulové použití tvrdých pesticidů. Loni jsem si vystačil pouze s jarní aplikací výtažku z nimbu při čtrnáctidenní válce s mšicemi na jedné chinese kytce (řekl bych že hodně vyjimečně příznivý rok, víc bio to ani nejde

Mno a teď mne čeká to nejtěžší, vytvořit seznam odrůd pro letošek a udržet ho pouze v plánované velikosti