Děkuji všem za pozitivní reakce a hodnocení.
@chris - po 14 dnech je kimchii chuťově hodně podobné zkvašenému zelí s výraznější chutí zázvoru, proto nechávám kvasit dál / předpokládám stejný efekt jako u chunanky /. Navíc jsem kimchi mírně přiostřil chilli šťávičkou, ale jinak bych na postupu i ingrediencích nic neměnil a už teď zázvor nezázvor náplň ve sklenici postupně mizí.
ad chunanka - měl jsem s ní stejný problém jako padr. V návodu na přípravu
https://www.zkvaseno.cz/2014/10/duo-jia ... pasta.html se totiž píše nechat prokvasit 3-4 dny a pak dát do chladu. Při tomto postupu se získá pasta s výraznou chutí zázvoru, která mi moc nechutnala / použil jsem rýžové víno /. Jak ale píše Tea Racer a chris, je opravdu nutné nechat pastu déle prokvasit. Teď už věřím jejich tvrzením / chris 2,5-3 měsíce /, že čím déle kvasí, tím je pasta chutnější. protože po 1,5 měsíci v místnosti nad 20st C intenzivní příchuť zázvoru mizí a nějak podezřele často chodím pastu promíchávat

a jenom lituji, že jsem na základě výše zmíněných důvodů jesm naložil jen 0,5l . Ponaučení pro příští rok.
