koniash píše: ↑21 říj 2018 21:21

mno tak mé chuťové pohárky jsou spíše více opotřebované portským nežli vytříbené,ale zkoušel jsem tu hruškovou Pedrovinu k tomu krůtímu,na oběd přihřátá krůta na pánvi,poté hruškovina,kousek másla...excelentní model...na svačinu krůtička po studenu s chlebem a studenou hruškou, snad ještě lepší a výraznější chuť omajdy,takže veliká spokojenost,hrušková se zatím dostává na čelo omáčkového žebříčku, a to mám ve sklepě dvě bedny hrušek cca 40kg...a skleník plný hotů

takže ještě jednou dík za inspiraci,vynikající
U nás se dělí o přední příčku se švestkou. Ale je to fakt half to half. Pak v závěsu na maso mirabelkové chutney a na těstoviny habanero s rajčaty.
Jen pro dámskou část rodiny mám mírně ostrou verzi a my se synem zase ostřejší. Trošku opruz při přípravě, ale nechci být sobec, když už má se mnou žena trpělivost.
Jinak jsem dnes dostal recept na dvě dobře vypadající omáčky. Vyzkouším a kdyby byly chuťově příjemné, tak je sem vrazím...
Také jsem dělal něco malého z africké kuchyně o víkendu k obědu, ale nevím, jestli by byl mezi místními gurmány zájem to vyzkoušet. Na přípravu relativně jednoduché, ale chuťově velmi zajímavé.
Děkuji ti za recenzi a přeji hezké dny všem.