BlueShark 2018
Re: BlueShark 2018
Cus, tohle. Spis bude nejaky scorpion cross nez fatalii yellow.
Ahoj Oldíku.
Srirachu jsem dělal asi před 3 týdny, ležela bez zásahu octa stále v kuchyni v teple, dvě sklenice přikryté ubrouskem a zagumičkované.
Když jsem si vzpomněl jednou za dva dny promíchal jsem.
Dnes jsem přinesl do práce kámošovi jednu skleničku, kde byla asi 1/¨3 objemu na ochutnání.
Jak jsem psal, kvas jsem nezastavil zatím octem, chuťově super, přemýšlím, zdali to má smysl, asi jen kvůli výdrži pak v lednici, až si vzpomenu to tam dát, ale chuť je asi lepší bez něho, nevím, poraďte

Hlavně se mi ani jednou ještě nezkazila, divné

Chuť moc dobrá, tu srirachu od vietkongů už nemusíme, i přítelkyně mi řekla, že je fuj

Jo a kdybys chtěl popsat, jak jsem dělal, popíšu krok za krokem, není problém, čtu tady že se lidem kazí, mě nikdy, tak někde musí být chybka...
Naposledy upravil 1 dne BlueShark; celkem upraveno 25x.
Fatalli yellow to je stopro, možná se s něčím / nějakou pomazlila, ale prvotní semena byla od Fina

Takhle mi dlouho nikdo neřekl. Recept na Srirachu jak jí děláš ty, určitě přidej. Ještě jsem jí nezkoušel vyrábět a hodlám to prubnout.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
ad nezkažení: u mne měl srirachový základ už po 6 dnech kvašení pH někde tuším 4,1-4,4 dle té které várky (detaily viz moje vlákno). Při tomhle pH přežívá máloco schopné "zkazit" 
Pokud jí budeš mít v chladničce asi bych se octem neobtěžoval, zásoba dojde dřív než by se mohla někdy za měsíce zkazit
Pro volně loženou bych ocet přidal. Chuťově mi sedí oboje, jak s octem tak bez, ale mám podezření že to bude hlavně tím že dávám mix jablečného a červeného vinného v poměru jak mi zrovna přijde vhodné dle chuťi té které várky před přidáním

Pokud jí budeš mít v chladničce asi bych se octem neobtěžoval, zásoba dojde dřív než by se mohla někdy za měsíce zkazit

Pro volně loženou bych ocet přidal. Chuťově mi sedí oboje, jak s octem tak bez, ale mám podezření že to bude hlavně tím že dávám mix jablečného a červeného vinného v poměru jak mi zrovna přijde vhodné dle chuťi té které várky před přidáním

TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This