- Aji Habanero: až budu sklízet dozrálé plody, nesmím zapomenout do celkové sklizně připočítat i všechny ty plody které průběžně ozobávám. V posledních několika týdnech to je minimálně 1 každý den, někdy i dva.
- Galapagos rajče začalo naplno dozrávat, třetí den v řadě má povícero plně dozrálých plodů k sezobnutí. Takže rajčatová sezóna právě začala

Btw, je to fakt odolná a životaschopná kytka, nejen že se obejde bez vyvazování (to dělám jen kvuli nedostatku prostoru, kytku spíš svazuju než vyvazuju) ale ani vrtalky si jeho listů nevšímají, narozdíl do ostatních rajčat.
- Jsem docela zvědavej kolik sezón mi bude trvat, než se naučím hned na začátku správně volit nádoby a tím pádem už nebudu nucen přesazovat na vrcholu sezóny.
Loni to byli jala a rajče, letos je to libeček. Rozrostl se natolik, že mu v malém květináči už nestačila ani každodenní zálivka, každý podvečer byl brutálně svěšený a začali mu zasychat okraje listů. Takže dnes přesazen do slotu po salátu (kde už si pár dní lebedili semínka šťovíku). Byla to holá nutnost, v tomhle počasí už neměl šanci přežít ani prodloužený víkend, o dovolené nemluvě.
A vlastně jsem hodně rád že ta nutnost nastala. Ono jsem totiž zjistil, že jsem naprostou náhodou do těch úzkých a vysokých květináčků dal tak akorát množství drenáže keramzitem (a navrtal výšku odtoku), aby kořenový bal se zeminou nad drenáží přesně pasoval do výšky paluby truhlíků. Kořenový bal libečku vyndaný z květináčku (prorostlý do kompaktního bloku až k hladině drenáže) přesně vyplnil 1/4 slotu truhlíku.
Když tohle vím tak příští sezónu to bude paráda, zatímco v truhlíku zjara ještě poroste chladuvzdorný salát, můžu už chystat 4 tyhle květináče s něčím dalším, jakmile salát zkončí, půjde to optimálně přesadit a sesadit