Jak funguje je hezky popsáno např. tady http://www.trifolio-m.de/portfolio/neemazal-ts-2/
Případně https://en.wikipedia.org/wiki/Azadirach ... ce_and_use
Chilli sezóna 2018 - 15 modelů, 48+ rostlin (by Toyo232)
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
Re: Chilli sezóna 2018 - 15 modelů, 48+ rostlin (by Toyo232)
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Nový člen
- Reputace: 10
Chilli 2k18 - spálení od slunce
Super, díky za zdroj informací, zase jsem o něco vzdělanější zahrádkář
Sice němčině nevládnu, ale google translator pomohl 
Jinak přikládám aktuální fotky rostlinek v autpotech. Některé byly méně navyknuty na ostré sluníčko, takže po necelém týdnu shodily nějaké listy a nějaké asi ještě shodí.
Je tady prosím někdo schopen odhadnout jestli je to vážné tak abych je pres den ukrýval někam do stínu, nebo je to v rámci navykání OK a nemusím si s tím dělat starost?
Osobně razim heslo "co tě nezabije, to tě posílí" a snažím se ho aplikovat i na rostliny, tak snad je to posílí! nebo aspoň nezabije?:D
Díky za každý názor!:)

Některé rostlinky byly ale před přesazení na parapetu přímo osvětleny sluncem, takže nějaké to spálení proběhlo už v minulosti a teď to snáší mnohem lépe

Jinak přikládám aktuální fotky rostlinek v autpotech. Některé byly méně navyknuty na ostré sluníčko, takže po necelém týdnu shodily nějaké listy a nějaké asi ještě shodí.
Je tady prosím někdo schopen odhadnout jestli je to vážné tak abych je pres den ukrýval někam do stínu, nebo je to v rámci navykání OK a nemusím si s tím dělat starost?
Osobně razim heslo "co tě nezabije, to tě posílí" a snažím se ho aplikovat i na rostliny, tak snad je to posílí! nebo aspoň nezabije?:D
Díky za každý názor!:)
Některé rostlinky byly ale před přesazení na parapetu přímo osvětleny sluncem, takže nějaké to spálení proběhlo už v minulosti a teď to snáší mnohem lépe
-
- Stálý člen
ad němčina: tak to pardón, s tou bych měl taky problém. Mám v prohlížeči nastavenu en jako druhý jazyk v pořadí po češtině takže mi stránka nabídla rovnou text v angličtině (což je zcela správně, holt německý pořádek), z tvaru odkazu nebylo rozpoznatelné že výchozí je de.
ad spáleniny: lol, copak mi to jen připomíná....post69687.html#p69687
imho je to teď už jedno, co je spálené je spálené, oni to zvládnou, pokud tedy nebudou nějaký extremní mnohadení celodenní jasna a není to jižní pozice kam praží od nevidím do nevidím. Jen jsi jim přidělal dost práce s tvorbou nových listů a tím je zbytečně zdržel.
ad spáleniny: lol, copak mi to jen připomíná....post69687.html#p69687
imho je to teď už jedno, co je spálené je spálené, oni to zvládnou, pokud tedy nebudou nějaký extremní mnohadení celodenní jasna a není to jižní pozice kam praží od nevidím do nevidím. Jen jsi jim přidělal dost práce s tvorbou nových listů a tím je zbytečně zdržel.
-
- Nový člen
No popravdě to je jižní pozice kam svítí dost ostré sluníčko od rána až do nějaké čtvrté odpoledne
doufám, že to nějak zvládnou. Během víkendu mám volno, tak je muzu během dne párkrát přestěhovat abych je ochranil od ostrého slunicka, ale časem si stejně budou muset zvyknout
nebo to s tou jižní stranou vidíš až tak zlé že bych měl uvažovat o jiném stanovišti? 

-
- Stálý člen
Stanoviště imho neměnit, to ti vyloženě závidím
Je to čistě o počasí během aklimatizační doby, já to měl s hlavním pelotonem letos takto post70294.html#p70294 Bílé truhlík jsou JZ směr.

-
- Nový člen
Tyjo, tak to jsi to navykání zvládl krásně
Pro me to je highlight pro příští rok, že to navykání není radno podceňovat. Sice mě na to pár lidí předem upozornilo, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost:D Po tomhle si to příště rozmyslím
Už se těším až se zase zase zazelenají, přidám jim nějakou mňamku do zalivky:D
btw všiml jsem si u tebe že tam vališ žížalí čaj, tak mě napadá - jak velký musí být vermikomposter aby pokryl tvé potřeby? A liješ tam potom ještě i jiné hnojky, nebo jim to stačí komplet na růst i květ?
Každopádně díky moc za rady i tvůj čas))

Pro me to je highlight pro příští rok, že to navykání není radno podceňovat. Sice mě na to pár lidí předem upozornilo, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost:D Po tomhle si to příště rozmyslím

Už se těším až se zase zase zazelenají, přidám jim nějakou mňamku do zalivky:D
btw všiml jsem si u tebe že tam vališ žížalí čaj, tak mě napadá - jak velký musí být vermikomposter aby pokryl tvé potřeby? A liješ tam potom ještě i jiné hnojky, nebo jim to stačí komplet na růst i květ?
Každopádně díky moc za rady i tvůj čas))
-
- Nový člen
Chilli sezóna 2018 - kroucení listů