- Padronka, jedna ze dvou na severní straně, má už 4 malé plody, nejspíš si v tom stínu myslí že má krátkou sezónu.
- Aji Mango, první 2 plody, JZ strana, pozice mezi kytkami, nejspíš vliv genetiky.
edit: doplněny fotky:
btw, u Aji Mango mi dělá radost že to je zjevně klasické pheno s podlouhlými plody, přesně to, které jsem chtěl letos vyzkoušet (existuje i druhé, s kulatými plody). @vanADAMOS: ještě jednou díky za semínka.
Prošel jsem si včera večer fotky z loňska, letošní chilli kytky mám ve fázi jako loni byla předskokanka sazenice jalapeno, což je paráda. Proti loňským annumkám ze semínek mám náskok tak 3-4 týdny, když bude přát počasí tak je hodně solidní naděje na dozrání jak baccatum tak chinesek. Takže po letošku mám konečně vyzkoušeny optimální termíny výsevu i pro baccatum a chinesky a moje podmínky, loni jsem začínal a tím pádem vyséval dost opožděně a jen annumky.
Rajčata mám ve fázi tak 10-12 dní opožděné proti loňské sazenici předskokance (holt platím za ulomení letošní předskokanky a na první rajčata ještě behem června si musím nechat zajít chuť). Ale pohoda, proti loňským ze semínek mám náskok tak minimálně 3 týdny, proti loňským darovaným sazenícím minimálně 10 dní. Spokojenost, termín výsevu rajčat jsem měl letos optimální

Letošní místní počasí mi dovolilo přesadit hlavní vlnu ven do finálních o páradních 9 dní dříve než loni (a kdyby člověk věděl předem jak slunečný a teplý bude letošní duben tak by to šlo i dříve).
Ale dříve než letos to v dalších sezónách riskovat nebudu, ochlazení na přelomu duben/květen je v mým podmínkách přiliš nebezpečné a nestoji to (s vyjímkou dvojice předkokanek) za vysoké riziko.