17.04. - půlka dubna za námi, čas na souhrnný fotoreport.

Stav letošních kytek které ještě nejsou ve finálních (a chin5col ve finálním)

Loňské měsíční jahody ze semínek začínají kvést.

Kuchyňské odd: jarní cibulka pěkně obráží, pažitka jde na to

Rajče předskokan má 3. kvetoucí vijan a první úspěšně odkvetlý květ.
Rostlinky si u mne zjevně myslí že jaro je definitivně tady, takže jsem jsem tomu podlehnul a trošku bláhově risknul už naostro první dvě rajčata ven (jedno ze dvou Black Cherry, a KBX). Mají relativně méně osluněnou pozici, takže tam jdou natvrdo bez přistínění, uvidím jak budou reagovat. S chilli jsem to zatím nerisknul.
Aklimatizace na slunce - vliv letošního přísvitu

Rajče přeskokan - finální stav listů bez aklimatizace.

Rajče předskokan - listy které už rostli venku.

Bazalka - cca 48 hodin po přesunu z pod biovitalek rovnou na JZ slunce.

Mulato Isleno - už 11 dní venku, z toho 6 dní aklimatizace pomocí netkanky.
Když si to shrnu, tak je jasné že biovitalky udělali co jsem od nich čekal, dost pomohli s aklimatizací. Ale mám je jen jako málo výkonný přísvit a do budoucna to tak zůstane, takže rovnou na plné slunce, bez přestupu na aklimatizaci ve stínu nebo za netkankou to tak úplně není.
Ale skoro plné slunce mám (bohužel) jen na 2 pozicích, minimálně na půlku míst můžou kytky rovnou z pod vitalek, zbylých pár pozic bude hodně záležet na počasí při finálním přesazování.
Ajiny - souhrn topnutí
Celkem spokojenost, splnilo to účel (tak o 14 dní pozdržet nárůst výšky), až na jednu se všechny pěkně symetricky rozvětvily, a Aji Habanero, přestože topnuta, je moje první letošní chilli kytka které nasazuje poupata.
Letošní květináče pro sazeničky

Tohle je cca maximum co 0,35l zvládají, rajčata v nich už nejde slunit déle než 2-3 hodiny, pak už jsou brutálně vyschlé i když je plast stíněn. 0,5 l kelímky v letošní podobě jsou při slunění v pohodě, u nich bude tak za 7-10 dní limit kruhování kořenů.