Jaký použít substrát na pěstování chilli papriček
- Ondřej Liška
- Stálý člen
- Reputace: 147
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký použít substrát na pěstování chilli papriček
Kolegové, je nějaký rozdíl mezi Perlitem co se používá ve stavebnictví a Perlitem přidávaným do substrátu? Děkuji
Zalezi jestli je to skutecne Perlit nebo Liapor nebo jak se to jmenuje.
Ja kupoval na higarden 100l Perlitu za 500 nebo 600,- a je po starostech
Ja kupoval na higarden 100l Perlitu za 500 nebo 600,- a je po starostech
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
tusim agroperlit by měl obsahovat minimum prachu - měl by být tríděný. Osobně co sem viděl tak prach je všude, a pokud chceš míchat s hlínou tak je to uplně jedno
-
- Stálý člen
- Reputace: 3908
afaik: když vynechám horší homogenitu velikosti částeček, což je pro moje "balkonové chinampas" nedobré ,ale v klasickém květníku to člověka trápit nemusí, tak bych hlavní potenciální zádrhel viděl v tom že:
- u stavebního materiálu jako je perlit, keramzit, atp. se nepočitá s použitím, kdy se dlouhé měsíce až roky louhuje ve vodě, která hned poté přimo vstupuje do potravy člověka. Takže nějaká ta špetka nežádoucích sloučenin vůbec nevadí, stačí že to je pod limitem i kdybys každodeně olizoval stěny
Zatímco když se to objemově vylouhuje...tak už je potřeba limitů přísnějších... a hlavně aby je alespoň semtam ve výrobě vůbec někdo zkontroloval 
- naopak, pro nějaké specifické stavební technologie může být velmi žádoucí, aby dodávky perlitu atp. byli už z výroby ošetřeny/napuštěny něčím, co stavbaři technologicky pomůže, ale pěstitele nepotěší.
- u stavebního materiálu jako je perlit, keramzit, atp. se nepočitá s použitím, kdy se dlouhé měsíce až roky louhuje ve vodě, která hned poté přimo vstupuje do potravy člověka. Takže nějaká ta špetka nežádoucích sloučenin vůbec nevadí, stačí že to je pod limitem i kdybys každodeně olizoval stěny

- naopak, pro nějaké specifické stavební technologie může být velmi žádoucí, aby dodávky perlitu atp. byli už z výroby ošetřeny/napuštěny něčím, co stavbaři technologicky pomůže, ale pěstitele nepotěší.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
skusal niekto z Vas tento substrat?
http://www.growland.sk/sk/detail/light-mix-50-l
ak ano ake s nim mate skusenosti
http://www.growland.sk/sk/detail/light-mix-50-l
ak ano ake s nim mate skusenosti
Biobizz ma dobra hnojiva, ale substraty ma podle me lepsi firma Canna, vice mas info v sz jak jsi mi psal.
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Chápu to správně, že první přesazení (např. Jiffy tablety) do většího už provádím do speciálního substrátu, který je předhnojený (tzn. ne do výsevního, ale např. do té Forestiny pro papriky a rajčata)? kromě Rocot teda, jak jsem pochopil, ty by měly jít poprvé ještě do výsevního a přihnojovat pomalinku ... je tak?
Omlouvám se za pro mnohé blbý dotaz, ale jedu to letos poprvé
doposud mám zkušenosti tak max. s růstem plísně ve sklepě a hub v lese
tak bych to nerad zvojtil... asi se tu budu teď v různých vláknech dost ptát, tak to se mnou zkuste vydržet 
Omlouvám se za pro mnohé blbý dotaz, ale jedu to letos poprvé

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Já to dělám tak, že jiffy už bud zasadím do klasického substrátu s perlitem a tam dám granulovaný konský hnuj, ziviny se uvolnují pomalu....
Pokud použijes předhnojený tak nicim nehnoj. V zásade mas dvě cesty, bud prirodne organicky, nebo chemicky můžes hnojit. Připadne tedy to smíchat. Já hnojim jen kravskym granulovaným, pak slepicim tekutym, občas guano a vitality komplex.
Pokud použijes předhnojený tak nicim nehnoj. V zásade mas dvě cesty, bud prirodne organicky, nebo chemicky můžes hnojit. Připadne tedy to smíchat. Já hnojim jen kravskym granulovaným, pak slepicim tekutym, občas guano a vitality komplex.