Zraje to na kytkách už hodně pomalu, ale přecijen zraje, dneska začínám 6. sušící niť peperoncin

Pálivý jala: sklizeno prvních 5 dozrálých plodů druhé úrody.

(stav zbylé zásoby první průběžně spotřebovávané úrody v okamžiku dozrání prvních plodů druhé úrody)
Klasický jala na severní straně: konečně, konečně alespoň ty starší plody začínají ukazovat semtam červeň, vypadá to na sklizeň někdy na konci týdne.
Rajčata "sanmarzano x cosi": podzimní plody jsou v průměru větší (cca 100-150 g) a více kulovité než byli ranné soudečky (70-130 g), na kytce je tak ještě minimálně 2-3 kg, většinou ještě nedozrálá, ale už ve stavu že by spolehlivě dozrála mimo kytku. Průběžně si pochutnávám na dozrávajících.
Klasická san marzana: koncem týdne je asi už utnu, je na nich poslední cca 1 kg nedozrálých. btw, je zjevné že západní pozice pro ně byla: "příliš málo slunce".
podvečerní update: jako beznadějný optimista jsem podlehl kouzlu dnešního krásného teplého podzimního odpoledne (a celkem příznivé předpovědi na pár dalších dní) a dopřál jsem kytkám ještě naposledy, i pro tento týden, standardní organicko-minerální výživu (tj. včetně vápník-dusík) v zálivce. Ještě pár takových odpolední a oni snad dozrajou nejmladší plody v korunách

Od příštího týdne už to ale holky budou muset doklepat jen s "homeopatickou" podporou dozrávání plodů žížalákem a špetkou draslíku a fosforu.