Přesto bych však nemohl přispět něčím převratným ohledně klíčení, který bylo naprosto jednoduchý - troška substrátu, troška vody, velká plastová miska a pár semínek. Letošní podmínky a prostory neumožnili nejsnažší pěstování, ale v zemi už to rostlinky docela dohnaly.
Odrůd je pro letošek víc než jsem počítal, jelikož v některých obálkách bylo víc odrůd než jsem původně čekal (především díky OMOvi

Pěstování se věnuje i můj kolega, ke kterému pak přifrčela velká většina rostlinek, jelikož má k tomu taktéž nadšení, ale hlavně více místa

Z těch méně pálivých a nepálivých jsou to:
"Kozí" a "beraní rohy" z přilehlých zahradnictví, pokud někdo trvá na přesnějším popisu, tak bych řekl feferonky typu cayenne a sweet banana,
Aji Lemon Drop - chillibraní,
Hamík - loňský, na zavaření bude dobrej,
Loco - z Nové Paky,
Siyah Parmak Biber - od Johna Forda, ale pouze hádám, že se řadí k méně pálivým
Jalapeño Piñata - loňské, naprostá mizérie, moc neklíčily, prd to roste a plodů je velmi málo, příští rok seženu lepší odrůdu
Pálivé odrůdy - spousta Habaner a Habanerových typů:
Habanero Mustard - chillibraní,
Habanero Red Savina - loňské,
Habanaro Orange - loňské,
Antillais Caribbean - z Nové Paky,
Habanero Ivory - OMO,
Habanero Martinique - OMO,
Habanero Kukulkan - OMO,
Fatalii Yellow - chillibraní,
Bahamian Goat - z Nové Paky,
MOA Scotch Bonnet - OMO,
Devil's Tongue Yellow - OMO,
Madame Jeanette - chillibraní, setkal jsem se už z názvem Surinam Yellow, ale nezkoumal jsem co je na tom pravdy

Naganero - OMO.
Na závěr ty velmi pálivé:
7 Pot White - z Nové Paky, mě už stihla pojít a kolegovi ta potvora plodit nechce

BOC - OMO,
Bhut Jolokia - OMO,
Bhut Jolokia Chocolate - OMO,
Big Black Mama - John Ford,
Dorset Naga - OMO, zvládla vyklíčit jen jedna a nic z ní nebude, je nějaká nedomrlá
7 Pot Apocalypse - OMO,
Carolina Reaper - OMO,
Nagabrain Chocolate - OMO, ... no momentálně je to největší paprika co máme a plodí jak vzteklá

7 Pot Jonah - z Nové Paky i OMO,
7 Pot Chocolate Brain Strain - John Ford
Zde na fotce (všechny foceny mobilem) již zmíněný Brain Strain, který roste vzhůru, což mě překvapilo. Aspoň že se plody vyvedly a mají krásný lalůčky přes ocásek. Listí je trošku porkoucený, dost možná že mi ujela ruka s hnojivem.
7 Pot Jonah taky krásně plodí, tolik květů z jednoho internodia jsem u jiné odrůdy neviděl - napočítal jsem 10, ale všechny se nechytly. Plodů je dost, že mi ani tolik nevadí ta ohavná práce slimáka.
BOC patří letos u nás k opozdilcům, ale zventila se.
Na dalších dvou fotkách je habanero mustard, velikost papriček mě zaskočila, tak velký jsem je ani nekupoval

A na závěr opozdilci, ale lepší pozdě než vůbec. První je žlutá fatálka a druhý Bahamská koza
Časem přijdou další odrůdy a fotky. U kolegu je taky slušná nadílka