Tak po delší době tu mám refresh
S kolegou už jsme koštovali nějaký papričky co nám chytly barvu
Na košt padly habanero ivory, habanero kukulkan, black finger pepper (ale nezralej, byl se fotit a bylo nám ho líto vyhodit), antillais carribean, habanero martinique a nagabrainu "red", ikdyž té byl jen kousek, takovou dveřovku a na hlavním sezením nám začaly selhávat žaludky, tak jsme je už radši moc nepokoušeli. Našel jsem totiž v mražáku loňskou omáčku co jsem zkoušel z pomerančů a řádně jsme se jí promazali a zvládni jsme ochutnat jen pak ty slabější kousky
Habanero Kukulkan nám dost chutnalo, nemělo takovou přemrštěnou vůni jako ostatní habanera a chuť byla taky střídmější. Habanero Martinique bylo taky výborný a to nejšťavnatější z toho co jsme prubli. Black Finger jako nezralá samozřejmě chutnala jako čerstvě posekanej trávník a voněla taky tak. Antillais Carribean byla docela propadák, na to jak krásně vypadá, tak voněla jako kombinace trávníku a habanera a chuť stejná. Habanero Ivory nám taky moc nelezlo, vůně typického habanera, ale chuť trpká a kyselá. Možná je vyzkoušíme znovu, třeba budou chtít zrát déle

. A závěrem nagabrain, zatím to bylo to nejaromatičtější co jsem kdy zkoušel, chuť příjemná a cítil jsem ji ještě půl dne

.
To byl nebyl příspěvek, abych sem nepřihodil pár dalších fotek, tentokrát už jen dozrávajících kousků, který půjdou pod nůž. Fotky jsou z obou stanovišť.
A hned ostřejší kousky, naganero si zatím hoví a dozrává, brainstrainy se taky vybarvují, ale ze všech nejpomaleji, snad budou stát za to.

Dozrávající koza a vedle Jonah, možná nakonec předčí úrodu Nagabrainů, ale plody jsou poloviční velikosti. První nagabrainu jsem navážil 17 g ještě ten den, její dvě následovnice obě po 15 g. Jonaha vidím tak do 9 - 10 g všechny.

A Habanero Ivory, vypadá nádherně, tak snad budou chutnější další plody.
Nemohl jsem si odpustit další fotku Nagabrainu. Ikdyž rostlinka začíná trošku chátrat. Pár vnitřních listů začíná opadávat. Nevím jestli dohnojovat nebo radši ne když už dozrávají
Habanero Mustard. Můžu říct, že roste velmi spolehlivě, u mě velká rostlinka obsypaná a u kolegy taktéž.
Habanero Kukulkan.
Black Finger Pepper. Nezralé nás docela překvapily svoji pálivostí. Roste výborně a i plodí. Jedna z mála annumek co máme.
Antillais Carribean, při klíčení byly jedna radost, stejně jako při růstu, ale jestli budou mít všechny takovou na nic chuť, tak to bude velká škoda, prubneme další, jinak všechno poletí do omáček.