Rovnoměrně melou mlýnky s mlecími kameny. Zpravidla určené na mletí kávy, kterou taky potřebuješ umlít rovnoměrně.
Něco takového:
https://www.alza.cz/delonghi-kg89-d371395.htm
První co jsem našel a nemám s tímhle konkrétním typem žádnou osobní zkušenost.
Většina lidí používá tříštivé mlýnky. Včetně mě. Stojí pár korun a najdeš je snad v každé domácnosti, takže nemusíš nic kupovat.
Ale na mletí na jemno se moc nehodí. Melou nerovnoměrně, takže máš směs od velmi jemného po poměrně velké kousky. Můžeš to zkoušet mlít déle (a tím tu velikost trošku srovnat), ale je potřeba postupovat opatrně. Nože tříštivého mlýnku honí už namletý jemný prach po stěnách a ten se rychle přehřívá. Když si nedáš pozor, tak to spálíš a koření zhořkne. Je potřeba dělat přestávky. Podržet na pár vteřin, nechat trošku vychladnout a znovu. Ale rovnoměrně to IMHO nenameleš nikdy.
Jak jsem napsal. Mě to nijak nevadí. Ale koření jako od semínka-chilli na tříštivém mlýnku nevyrobíš.