Čertova zahrádka
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Čertova zahrádka
Přemýšlím, že bych sklidil první várku Habaner. Mám je na strašlivém úpalu na jihozápadní terase. Líbí se tam jenom cykasu, ostatní spíš přežívá.
Květináč je ještě v jedno obalu, každý den zalévám a každý večer jí visí ovadlé listy. Nicméně drsné podmínky se dobře projevují na kvalitě - pálí jako čert. A tak přemýšlím, jestli nasušit nebo ještě počkat na ostatní chili a něco uvařit.
Zrají mi ve velkém cherry rajčata, ale na vaření jsou lepší steakový druhy a těch zatím tolik nemám. Budou až v srpnu.
Květináč je ještě v jedno obalu, každý den zalévám a každý večer jí visí ovadlé listy. Nicméně drsné podmínky se dobře projevují na kvalitě - pálí jako čert. A tak přemýšlím, jestli nasušit nebo ještě počkat na ostatní chili a něco uvařit.
Zrají mi ve velkém cherry rajčata, ale na vaření jsou lepší steakový druhy a těch zatím tolik nemám. Budou až v srpnu.
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Čertova zahrádka
Tomato Farmers
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Čertova zahrádka
O víkendu první várka sušení. Sklidil jsem haba
a diomary
Nakrájel na síto a letos jsem zkusil sušení v autě za oknem:
po 6 hodinách už to bylo pomalu suché:
Sklidil jsem je po cca 26 hodinách, krásně šustí. Zavřeno ve sklenici a vymýšlím, jak nejlépe nadrtit. Chtěl bych jemný prášek, což asi znamená mlýnek. Sekací robot nechává větší kousky, ten používám normálně. Ale chtěl bych i jemný prach, jak prodává http://www.seminka-chilli.cz/chilli-koreni/
a diomary
Nakrájel na síto a letos jsem zkusil sušení v autě za oknem:
po 6 hodinách už to bylo pomalu suché:
Sklidil jsem je po cca 26 hodinách, krásně šustí. Zavřeno ve sklenici a vymýšlím, jak nejlépe nadrtit. Chtěl bych jemný prášek, což asi znamená mlýnek. Sekací robot nechává větší kousky, ten používám normálně. Ale chtěl bych i jemný prach, jak prodává http://www.seminka-chilli.cz/chilli-koreni/
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Čertova zahrádka
Dalo se v tom aute dychat ? Na jemny prasek je nejlepsi tristivy mlynek post10230.html#p10230. Alespon jsem videl i videa na youtube, ze tim rozemeles i skorapky od vajec na jemny prasek
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Re: Čertova zahrádka
To ano. Ale nerovnoměrně. Budeš mít hromadu velmi jemného, který se bude mletím přepalovat a v tom spoustu různě velkých kousků. Opravdu jemně to umeleš jenom na mlýnku s kameny. Což já třeba nedělám Mě tam ty kousky nevadí.
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: Čertova zahrádka
Ani neznam mlynek, ktery by mlel rovnomerne Pokud to bude mlyt na etapy, ze si ty kousky povytahuje, tak to bude mit vsechno krasne na prasek.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Re: Čertova zahrádka
Rovnoměrně melou mlýnky s mlecími kameny. Zpravidla určené na mletí kávy, kterou taky potřebuješ umlít rovnoměrně.
Něco takového:
https://www.alza.cz/delonghi-kg89-d371395.htm
První co jsem našel a nemám s tímhle konkrétním typem žádnou osobní zkušenost.
Většina lidí používá tříštivé mlýnky. Včetně mě. Stojí pár korun a najdeš je snad v každé domácnosti, takže nemusíš nic kupovat.
Ale na mletí na jemno se moc nehodí. Melou nerovnoměrně, takže máš směs od velmi jemného po poměrně velké kousky. Můžeš to zkoušet mlít déle (a tím tu velikost trošku srovnat), ale je potřeba postupovat opatrně. Nože tříštivého mlýnku honí už namletý jemný prach po stěnách a ten se rychle přehřívá. Když si nedáš pozor, tak to spálíš a koření zhořkne. Je potřeba dělat přestávky. Podržet na pár vteřin, nechat trošku vychladnout a znovu. Ale rovnoměrně to IMHO nenameleš nikdy.
Jak jsem napsal. Mě to nijak nevadí. Ale koření jako od semínka-chilli na tříštivém mlýnku nevyrobíš.
Něco takového:
https://www.alza.cz/delonghi-kg89-d371395.htm
První co jsem našel a nemám s tímhle konkrétním typem žádnou osobní zkušenost.
Většina lidí používá tříštivé mlýnky. Včetně mě. Stojí pár korun a najdeš je snad v každé domácnosti, takže nemusíš nic kupovat.
Ale na mletí na jemno se moc nehodí. Melou nerovnoměrně, takže máš směs od velmi jemného po poměrně velké kousky. Můžeš to zkoušet mlít déle (a tím tu velikost trošku srovnat), ale je potřeba postupovat opatrně. Nože tříštivého mlýnku honí už namletý jemný prach po stěnách a ten se rychle přehřívá. Když si nedáš pozor, tak to spálíš a koření zhořkne. Je potřeba dělat přestávky. Podržet na pár vteřin, nechat trošku vychladnout a znovu. Ale rovnoměrně to IMHO nenameleš nikdy.
Jak jsem napsal. Mě to nijak nevadí. Ale koření jako od semínka-chilli na tříštivém mlýnku nevyrobíš.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů