Všem děkuji.
Ráno jsem to zkoušel a opravdu je to tak jak říkáte, listy byly rozhodně tvrdší, než když chodím večer z práce
Ještě se mi u jedné TSM na 2 listech a u Habanera na 1 listu objevilo žluté zabarvení s černými žilkami. Ale teď se dívám, že se ta černá nějak rozmazala, předtím byly černé jen žilky. Tak jestli nejde o plíseň jak už jsem tady někde četl (pár dní předtím jsem listy stříkal harmonií vápník).
Ještě by mě zajímal Váš názor na toto (týká se to fotky dole):
Jde o tři Habanera, ze semínek stejné rostliny, asi dva měsíce ve stejných podmínkách. Poté přesazení.
Habanero první zleva jsem dal kolegovi, má substrát pro pelargonie, menší květináč, vůbec se o ni nestará, občas si vzpomene na zalití (jinak zalévám já).
Habanera (třetí a čtvrté zleva) - substrát pro papriky a rajčata, přihnojování jednou týdně, někdy jednou za dva týdny pomocí BioGrow. Jednou použití lignohumátu a tekutých slepičinců. Jednu z nich jsem zastřihnul kvůli větvení, druhou myslím ne. Ale stejně jsou malé, teprve teď se tvoří pupeny. Kolegovi už rostou malé plody, má spoustu květů, ...arrrgghhh