Papricky v olivovom oleji

Recepty na pikantní chilli pokrmy
jax90
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 02 kvě 2013 21:39
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod jax90 » 23 lis 2015 22:49

S tym že to vyhodim som už zmiereny,čo už :) tak v špajzi je dosť chladno,približne jak v chladničke. Nechcem vedieť ako by to dopadlo keby som to Jalapeno plnil syrom a nechal ho tak isto, to by bola ešte väčšia škoda :D :D

Uživatelský avatar
matoha
Stálý člen
Příspěvky: 1321
Registrován: 21 čer 2016 17:16
Reputace: 564
Obrázky: 0
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod matoha » 11 črc 2016 23:08

len veľmi jemne som orestoval habanero yellow a zalial extrapanenským výlučne mechanickým spôsobom lisovaným olivovým olejom.mám to normálne v kuchyni pri kuchynskej teplote už týždeň a nič sa nekazí ani nič nebuble.je to celé krásne žlté.používam z toho iba ten olej na pokvapkanie tie kúsky habanera tam nechávam.videl som kadejaké papričky naložené v oleji vo viacerých reštauráciách používané ako korenidlo (nie papričky na konzum) tak som to skúsil doma a zatiaľ to funguje.a nezdá sa mi žeby sa to mohlo pokaziť aj keby som do toho dal úplne čerstvé papričky.
p.s.každý olej tuk maslo či masť v chlade tuhne.a niektoré druhy konzumného kuchynského oleja dokážu vo veľkom chlade vytvárať kryštáliky.keď ho potom dáte do tepla znovu to bude klasický tekutý olej
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 757
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod Kendy » 12 črc 2016 09:32

V paprikách je poměrně dost vody. Ta se v tom oleji uvolní a pak se v ní množí to, co by se množit nemělo.

Když to orestuješ, tak množství vody zmenšíš. Ale většinou se pro naložení do oleje používají sušené plody.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4936
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 7520
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod Tea Racer » 12 črc 2016 13:25

Do oleje se dávají sušené plody, papriky, rajčata i česnek. Cokoliv s vodou začne hlavně vetšinou kvasit, hlavne česnek a cibule...
Do zavarovaní, nebo mléčného kvašení naopak vse v čerstvém stavu (vodou). Málokoho by napadlo dát do oleje rajče klasicky, ale sušené je tam vynikající. Časem si vypestuješ cit a nebudeš to už tak řešit, ale je pak škoda když se to pokazí. Do vody lze pak i sušené, ale obráceně to není ono. Olej a voda se odpuzují. Když dáš sušený plod, krásně nasakne ochuceným olejem a je to vetsi požitek. :-)
Nejlépe do tmy a chladu do 12 °C, nekrystalizuje pak ten olej...

Akirpap
Stálý člen
Příspěvky: 62
Registrován: 09 lis 2016 16:58
Reputace: 87
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod Akirpap » 18 lis 2016 15:09

aspoň 20 dní...
do 20 dní zbyde jen olej :foods:


Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host