Papricky v olivovom oleji
Re: Papricky v olivovom oleji
S tym že to vyhodim som už zmiereny,čo už tak v špajzi je dosť chladno,približne jak v chladničke. Nechcem vedieť ako by to dopadlo keby som to Jalapeno plnil syrom a nechal ho tak isto, to by bola ešte väčšia škoda
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Papricky v olivovom oleji
len veľmi jemne som orestoval habanero yellow a zalial extrapanenským výlučne mechanickým spôsobom lisovaným olivovým olejom.mám to normálne v kuchyni pri kuchynskej teplote už týždeň a nič sa nekazí ani nič nebuble.je to celé krásne žlté.používam z toho iba ten olej na pokvapkanie tie kúsky habanera tam nechávam.videl som kadejaké papričky naložené v oleji vo viacerých reštauráciách používané ako korenidlo (nie papričky na konzum) tak som to skúsil doma a zatiaľ to funguje.a nezdá sa mi žeby sa to mohlo pokaziť aj keby som do toho dal úplne čerstvé papričky.
p.s.každý olej tuk maslo či masť v chlade tuhne.a niektoré druhy konzumného kuchynského oleja dokážu vo veľkom chlade vytvárať kryštáliky.keď ho potom dáte do tepla znovu to bude klasický tekutý olej
p.s.každý olej tuk maslo či masť v chlade tuhne.a niektoré druhy konzumného kuchynského oleja dokážu vo veľkom chlade vytvárať kryštáliky.keď ho potom dáte do tepla znovu to bude klasický tekutý olej
Re: Papricky v olivovom oleji
V paprikách je poměrně dost vody. Ta se v tom oleji uvolní a pak se v ní množí to, co by se množit nemělo.
Když to orestuješ, tak množství vody zmenšíš. Ale většinou se pro naložení do oleje používají sušené plody.
Když to orestuješ, tak množství vody zmenšíš. Ale většinou se pro naložení do oleje používají sušené plody.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Papricky v olivovom oleji
Do oleje se dávají sušené plody, papriky, rajčata i česnek. Cokoliv s vodou začne hlavně vetšinou kvasit, hlavne česnek a cibule...
Do zavarovaní, nebo mléčného kvašení naopak vse v čerstvém stavu (vodou). Málokoho by napadlo dát do oleje rajče klasicky, ale sušené je tam vynikající. Časem si vypestuješ cit a nebudeš to už tak řešit, ale je pak škoda když se to pokazí. Do vody lze pak i sušené, ale obráceně to není ono. Olej a voda se odpuzují. Když dáš sušený plod, krásně nasakne ochuceným olejem a je to vetsi požitek.
Nejlépe do tmy a chladu do 12 °C, nekrystalizuje pak ten olej...
Do zavarovaní, nebo mléčného kvašení naopak vse v čerstvém stavu (vodou). Málokoho by napadlo dát do oleje rajče klasicky, ale sušené je tam vynikající. Časem si vypestuješ cit a nebudeš to už tak řešit, ale je pak škoda když se to pokazí. Do vody lze pak i sušené, ale obráceně to není ono. Olej a voda se odpuzují. Když dáš sušený plod, krásně nasakne ochuceným olejem a je to vetsi požitek.
Nejlépe do tmy a chladu do 12 °C, nekrystalizuje pak ten olej...
Re: Papricky v olivovom oleji
aspoň 20 dní...
do 20 dní zbyde jen olej
do 20 dní zbyde jen olej
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů