Díry v listech může mít na svědomí škvorErben61 píše:Já moc problém s popálením, neměl, šel jsem na to hodně opatrně. Mě šly kytky moc pěkně donedávna bez problému....Až teď bojuju na zahradě s mravenci, taky jsem u pár druhů objevil nutnost použít Wuxal, v práci ve vrátnici jsem měl zas nějakou plíseň a teď právě řeším díry v listech a housenka není k nalezení.....Jojo jasně, chilli je hodně životaschopná rostlina, někdy to jde jak po másle ale problémy se ne.vyhybají. No těším se na Tvou studii a píšu si to notýsku......sledovat BigVD-fotky!!!!!!! Zdarec
Sezóna 2016 - BigVD
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
- Obrázky: 0
Re: Sezóna 2016 - BigVD
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
oskar69 píše:Díry v listech může mít na svědomí škvorErben61 píše:Já moc problém s popálením, neměl, šel jsem na to hodně opatrně. Mě šly kytky moc pěkně donedávna bez problému....Až teď bojuju na zahradě s mravenci, taky jsem u pár druhů objevil nutnost použít Wuxal, v práci ve vrátnici jsem měl zas nějakou plíseň a teď právě řeším díry v listech a housenka není k nalezení.....Jojo jasně, chilli je hodně životaschopná rostlina, někdy to jde jak po másle ale problémy se nevyhybají. No těším se na Tvou studii a píšu si to notýsku......sledovat BigVD-fotky!!!!!!! Zdarec
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- BigVD
- Stálý člen
- Reputace: 626
Tak po týdnu co jsem byl na zahradě jsem se neudržel a rozhodl jsem se trošku odlehčit některým rostlinkám. 
Vlevo nahoře Maďarská OBI.. no že by pálila se říct nedá..
Vpravo nahoře Pimiento de Padrón.. zelený se těžko vybírají, takže některé ještě nejsou úplně k jídlu, tak je chvilku nechám na okně a pak je osmahnu.. Na druhou stranu co jsem viděl balíček v tescu, tak je mám mnohem zralejší než oni prodávají
Vlevo dole Jala Maylon, ale zdá se mi, že můžou být s něčím sprcnutý.. chvíli nechám na okně a pak bych zkusil nějakou zelenou pastu
Uprostřed White Ghost.. neudržel jsem se, snad mi na okně brzy chytí barvu, abych ochutnal
Jedna je naprasklá a zevnitř je cítit pal i za zelena
Vpravo červený Assam.. stěna slabá, chuťově žádnej zázrak.. cayenny jsou mnohem lepší
Vpravo žlutý Aji Lemon Drop.. pal neurazí chuťově OK
Vpravo s oranžovou špičkou jsou Bulharský mrkvičky.. rostlinka vypadala že by se jich ráda zbavila a nabrala sílu, tak jsem ji pomohl

Vlevo nahoře Maďarská OBI.. no že by pálila se říct nedá..
Vpravo nahoře Pimiento de Padrón.. zelený se těžko vybírají, takže některé ještě nejsou úplně k jídlu, tak je chvilku nechám na okně a pak je osmahnu.. Na druhou stranu co jsem viděl balíček v tescu, tak je mám mnohem zralejší než oni prodávají
Vlevo dole Jala Maylon, ale zdá se mi, že můžou být s něčím sprcnutý.. chvíli nechám na okně a pak bych zkusil nějakou zelenou pastu

Uprostřed White Ghost.. neudržel jsem se, snad mi na okně brzy chytí barvu, abych ochutnal

Vpravo červený Assam.. stěna slabá, chuťově žádnej zázrak.. cayenny jsou mnohem lepší
Vpravo žlutý Aji Lemon Drop.. pal neurazí chuťově OK
Vpravo s oranžovou špičkou jsou Bulharský mrkvičky.. rostlinka vypadala že by se jich ráda zbavila a nabrala sílu, tak jsem ji pomohl
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
- BigVD
- Stálý člen
Velká várka fotografií plodů
Květy se nedaly fotit, foukal vítr..
7 pod Bubblegum:

7 pod Jonah Yellow:

7 pod White:

První plod Bishops Crown:

Dorset Naga: (na druhou fotografii se nedívejte moc dlouho, vyfotil jsem to rozmazaně, tak jsem z toho udělal alespoň tento myšmaš..)

Habanero Yellow:

HabaneroOBI:

Jolokia Yellow:

Pink Tiger:

White Ghost:

No já tohle fórum zásobuji pořádnou dávkou fotek.
Květy se nedaly fotit, foukal vítr..
7 pod Bubblegum:
7 pod Jonah Yellow:
7 pod White:
První plod Bishops Crown:
Dorset Naga: (na druhou fotografii se nedívejte moc dlouho, vyfotil jsem to rozmazaně, tak jsem z toho udělal alespoň tento myšmaš..)
Habanero Yellow:
HabaneroOBI:
Jolokia Yellow:
Pink Tiger:
White Ghost:

No já tohle fórum zásobuji pořádnou dávkou fotek.

".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Fotky i úroda parádní. Zajímavý je duch... to se těším jak to bude dál.
- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Pak dej reference na to Habanero z OBI... Jinak hezké kytky
- BigVD
- Stálý člen
Tak právě brečím jak želva.
Spatřil jsem to co by nikdo nikdy neměl spatřit.. Vylomená rostlinka White Ghost.
Ani jsem nedělal fotku, abych tím nikoho netraumatizoval..
//Edit: Abych si zlepšil náladu, vytvořil jsem si ateliér (vlepil jsem dva papíry do krabice) a nafotil nějaké ty akty plodů co mám doma.
Zítra je sem nasolím.

Ani jsem nedělal fotku, abych tím nikoho netraumatizoval..
//Edit: Abych si zlepšil náladu, vytvořil jsem si ateliér (vlepil jsem dva papíry do krabice) a nafotil nějaké ty akty plodů co mám doma.

- BigVD
- Stálý člen
Po 4 dnech s jablkem:
Aji Lemon - suma 5.4g; Assam - suma 76.3g

Bulharská Mrkev - suma 23g

Habanero OBI - 9.2g a 8.9g

Maďarská OBI - 119.7g

Jala Maylon - 19.6g; 18g a 26.5g

Pimiento de Padrón - 21.8g a 22.1g

White Ghost - 5.7g; 9.8g; 3.8g a 3.9g (vlevo 4 dny s jablkem, vpravo dva plody z vylomené rostlinky)

Aji Lemon - suma 5.4g; Assam - suma 76.3g
Bulharská Mrkev - suma 23g
Habanero OBI - 9.2g a 8.9g
Maďarská OBI - 119.7g
Jala Maylon - 19.6g; 18g a 26.5g
Pimiento de Padrón - 21.8g a 22.1g
White Ghost - 5.7g; 9.8g; 3.8g a 3.9g (vlevo 4 dny s jablkem, vpravo dva plody z vylomené rostlinky)