Sezóna 2016 - BigVD
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
- Obrázky: 0
Re: Sezóna 2016 - BigVD
Tak co se tyka tech madarskych s Obi,mam je take a dal sem si jednu polozralou a bohuzel pal nula,ale chut moc dobra.
- BigVD
- Stálý člen
- Reputace: 626
Aji Lemon je chuťově i aromaticky jiná než jsem zvyklí a přijde mi taková svěžejší.. Zvažuji že na příští rok seženu více druhů Aji.Erben61 píše:Tak jak Ti to chutnalo pane kolego??? Mám taky Haba-Big Horn (z Hornbachu) když jsem ho koupil, bylo daleko větší (o1/3) než moje, Haba Red, Kukulkan, Ivory, postupně se to srovnalo , ale začalo první plodit a má spoustu pěkných plodů. Zatím zelené, takže uvidíme co z toho bude. A k těm rostlinám z marketů.....mám 3 rostliny z celkového počtu nějakých 30ti a vedou si fakt dobře, takže fajn. Je to sázka do loterie, jak to u chilli bývá, zvlášť čistota odrůdy ,ale myslím, že v poměru cena a ,,výkon,, za mě tedy super.První jsem koupil Spirál, už ho budu sklízet a pujde jako první do nálevu s jalapeni a nějakým červeným cayenne.A počítám, že zrovna u těchto druhů , chytím dvě sklizně. Jinak to máš super a úvahy nad dalším rokemtaky jsem nakoupil spoustu odrůd které chci vyzkoušet.Ať se daří i nadále.

"Habanero" z OBI jsou to kuličky do velikosti max. 1.5cm.. Některé mají dýňoví tvar, jiné mají stroupkování jako Jalapeno.. Všechny tyto kuličky měly v sobě další nezralou papričku (asi proto jsou kulaté malé a dozrálé).. Na rostlinkách je pár plodů co opravdu připomínají Habanero. Listy ale spíše připomínají nějakou okrasku.
První rok jsem ledabyle pěstoval 5 žlutých Haba, druhý rok Cayeeny, Jamaicu a Jalapeno, taky celkem ledabyle.. Teprve letos jsem se do toho pořádně obul, tak si dělám poznámky, jak to příští rok udělat lépe.

Přemýšlel jsem, ale vůbec nedokáži říct jak na tom budu s časem (změna práce, atd..).lobo píše:Super shrnuti a ponauceni pro pristi sezonu a velice zajimavej grow list na pristi sezonu. Avsak neda,me to se te nezeptat jestli jsi premyslel o účasti na podzimním srazu?
Mě teď chytají pomalu barvu, tak zanedlouho ochutnám.rak102 píše:Tak co se tyka tech madarskych s Obi,mam je take a dal sem si jednu polozralou a bohuzel pal nula,ale chut moc dobra.

Jinak jsem zpozoroval, že White Ghost ještě povyrostly a Dorset Naga je dohnala jak když luskneš prsty.

".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
Tak uvidis jak ti to vyjde Ja jsem z Jirkova a ty z Mostu, mohli by jsme jet spolu 

- BigVD
- Stálý člen
Jo to by byla výhoda.lobo píše:Tak uvidis jak ti to vyjde Ja jsem z Jirkova a ty z Mostu, mohli by jsme jet spolu

Další várka fotek!!! (tentokrát i rostlinky)

7 pod Bubblegum (šířka 40cm x výška 60cm)
7 pod Jonah Yellow (š 60cm x v 50cm)
Dorset Naga (80cm x 60cm)
Jolokia Yellow (60cm x 60cm)
White Ghost (70cm x 70cm)

Habanero Bonda Ma Jq.
Golden Cayeene (super chuť, docela zapálí, stěna není úplně slabá, o dost lepší jak Assam)
Habanero OBI (i tyhle OBI rostlinky mají některé plody co vypadají jako habanero)
Habanero Yellow
Maďarská OBI (tu červenající jsem utrhl a nechám chvilku na okně než ji sním)
Pimiento de Padrón (plod vedle plodu, ochutnávka - příjemná papriková chuť tenká křupavá stěna, dobrá pro běžné chroustání)

Ring of Fire (plod vedle plodu)
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
- BigVD
- Stálý člen
Právě si projíždím galérku a rozhodl jsem se dát do jednoho postu postup růstu papriček White Ghost. 
Vysazeno 08. 02.
04. 04. (počátky)

05. 04. (o měsíc později)

27. 05. (velkej boj s přírodními živly)

10. 06. (vzpamatování se)

22. 06. (nabírání síly)

15. 07. (již s plody)

31. 07. (nepřemožitelné monstrum)

//Edit: doplnil jsem fotografii 15. 07.

Vysazeno 08. 02.
04. 04. (počátky)
05. 04. (o měsíc později)
27. 05. (velkej boj s přírodními živly)
10. 06. (vzpamatování se)
22. 06. (nabírání síly)
15. 07. (již s plody)
31. 07. (nepřemožitelné monstrum)
//Edit: doplnil jsem fotografii 15. 07.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
- BigVD
- Stálý člen
Určitě na konci sezóny udělám něco podobného i s plody, ale ne každej druh má tolik fotek jako White Ghost.Erben61 píše:Pěkná studie pane kolego
Na jiných snímcích je vidět, že dobře fotíš, možná bych u těch Nepřemožitelných zařadil ještě nějaký detail plodu či květu.
To by pak dodalo zajímavost, až to bude chytat barvičky a už to vidím, třeba takhle v druhé dekádě září. O něčem podobném, jsem totiž přemýšlel taky, udělat jedno vlákno jedné nebo dvěma rostlinám stejného druhu.Hodně zdaru ve Tvém konání.
![]()

Jinak hlavně jsem chtěl ukázat, že i když jim slunce natrhne prdýlku, tak z nich vyrostou opravdoví obři.

Podobně jako superpálivky to mělo Habanero, největší problémy měly Scotch Bonnet, Jalapeno a Bulharská mrkev.. Jalapeno a Bulharka mají nějaké plody, chvíli počkám, plody sklidím a třeba ještě zesílí a hodí druhou várku.

Nejvíce se slunci vysmálo Pimiento de Padrón, dále druhy jako Aji Lemon, RoF, Assam měli jen pár popálených lístků, ale jako by je to vůbec netrápilo.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Já moc problém s popálením, neměl, šel jsem na to hodně opatrně. Mě šly kytky moc pěkně donedávna bez problému....Až teď bojuju na zahradě s mravenci, taky jsem u pár druhů objevil nutnost použít Wuxal, v práci ve vrátnici jsem měl zas nějakou plíseň a teď právě řeším díry v listech a housenka není k nalezení.....Jojo jasně, chilli je hodně životaschopná rostlina, někdy to jde jak po másle ale problémy se ne.vyhybají. No těším se na Tvou studii a píšu si to notýsku......sledovat BigVD-fotky!!!!!!! Zdarec
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open