Sezóna 2016 - BigVD
Re: Sezóna 2016 - BigVD
WOW Tak ta Maďarská OBI to bude nějaký hybrid Jalapena aspon to tak vypadá
To je opravdu obr a hlásím se jako velký zájemce o semínka 
- BigVD
- Stálý člen
- Reputace: 626
- Obrázky: 0
To bych si měl někam raději zapsat.
Tuhle konkrétní jsem ještě neochutnal, ale jinou co jsem chutnal, tak nepálila.. Táta říkal, že trošku jo, ale řekl bych že si to jen vsugeroval..
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Hezky ti to dozrálo. Rád bych se připojil k Lobovi s prosbou o semínka... Něco pošlu na oplátku...
- BigVD
- Stálý člen
Po sezóně udělám soupis semínek a členům fóra co mají vlastní vlákno v galerii budu na požádání rozesílat.
Pokud máte ověřený způsob jak posílat čerstvé papričky, tak bych pár vyvoleným mohl poslat na ochutnávku, když budu mít dostatek plodů. 
Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem.
Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem.
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
- BigVD
- Stálý člen
Tak jsem to spáchal, jen jsem nakonec zapomněl na tymián.BigVD píše:.... Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem.
Dohromady jsem dal asi 200g různého chilli (z toho dvě white ghost a jedno haba) + půl maďarské papriky
3 oloupaná zelená rajčata (asi 600g)
2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rýžového octa (ujela mi ruka) a 1 lžíci mořské soli
1 malou palici česneku (mohlo bejt více)
pár lžic oliváče na osmahnutí (nejlépe oliváče ve kterém je naložené chilli a koření)
Vypadá to jako kejchanec vesmírné obludy.
Celkovou chuť nevím k čemu přirovnat.. Základní chuť mi připomíná sugo, které si dělám na pizzu (česnek osmaženej na oliváči, sklenice zavařených rajčat, bazalka, cukr, sůl).
//Edit: Celkem to dalo asi 0,5 litru
Fotku, Fotku, Fotku 
- BigVD
- Stálý člen
No budiž.lobo píše:Fotku, Fotku, Fotku
Rozmixovaná rajčata s česnekem a ochucovadly
Zde přidáno chilli
Olalááá to vypadá velice nejedle
ale věřím že je to pecka. Já osobně miluju sladkokyselé chutě takže to letos rozhodně prubnu, dík za inspiraci
ale věřím že je to pecka. Já osobně miluju sladkokyselé chutě takže to letos rozhodně prubnu, dík za inspiraci