BigVD píše:.... Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem.

Tak jsem to spáchal, jen jsem nakonec zapomněl na tymián.

Dohromady jsem dal asi 200g různého chilli (z toho dvě white ghost a jedno haba) + půl maďarské papriky
3 oloupaná zelená rajčata (asi 600g)
2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rýžového octa (ujela mi ruka) a 1 lžíci mořské soli
1 malou palici česneku (mohlo bejt více)
pár lžic oliváče na osmahnutí (nejlépe oliváče ve kterém je naložené chilli a koření)
Vypadá to jako kejchanec vesmírné obludy.

Konzistence je jako trochu řidší přesnídávka.. Chuť nevím jak popsat.. Prolíná se v ní trpkost zelených rajčat, chuť zelených Jalapenos, nádech Habanera a říznost Ghosta (připomíná jolokii a ona to vlastně je bílá naga jolokia).. Je to kyselý po octu, sladký po cukru, slaný po soli..

Ač se to oproti včerejšku zmírnilo a jednotlivé chutě nejsou tak výrazné.. Pal je jemný, nenutí člověka lapat po dechu.. Pal se příjemně rozplývá po celých ústech, nejsilnější je na jazyku, občas zapálí i trochu v krku.. Po třech lžičkách jsem byl donucen se silněji nadechnout pro ochlazení úst.

Celkovou chuť nevím k čemu přirovnat.. Základní chuť mi připomíná sugo, které si dělám na pizzu (česnek osmaženej na oliváči, sklenice zavařených rajčat, bazalka, cukr, sůl).
//Edit: Celkem to dalo asi 0,5 litru