Sezóna 2016 - BigVD

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod lobo » 10 srp 2016 07:22

WOW Tak ta Maďarská OBI to bude nějaký hybrid Jalapena aspon to tak vypadá :thumbup: To je opravdu obr a hlásím se jako velký zájemce o semínka :thanx:

Uživatelský avatar
BigVD
Stálý člen
Příspěvky: 334
Registrován: 29 led 2015 13:54
Reputace: 626
Obrázky: 0
Bydliště: Most

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod BigVD » 10 srp 2016 08:51

To bych si měl někam raději zapsat. :D Tuhle konkrétní jsem ještě neochutnal, ale jinou co jsem chutnal, tak nepálila.. Táta říkal, že trošku jo, ale řekl bych že si to jen vsugeroval..
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 579
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 266
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod wlasta1 » 10 srp 2016 10:47

Hezky ti to dozrálo. Rád bych se připojil k Lobovi s prosbou o semínka... Něco pošlu na oplátku...

Uživatelský avatar
BigVD
Stálý člen
Příspěvky: 334
Registrován: 29 led 2015 13:54
Reputace: 626
Obrázky: 0
Bydliště: Most

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod BigVD » 10 srp 2016 11:56

Po sezóně udělám soupis semínek a členům fóra co mají vlastní vlákno v galerii budu na požádání rozesílat. :) Pokud máte ověřený způsob jak posílat čerstvé papričky, tak bych pár vyvoleným mohl poslat na ochutnávku, když budu mít dostatek plodů. :)
Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem. :)
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016

Uživatelský avatar
BigVD
Stálý člen
Příspěvky: 334
Registrován: 29 led 2015 13:54
Reputace: 626
Obrázky: 0
Bydliště: Most

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod BigVD » 11 srp 2016 07:25

BigVD píše:.... Jinak dnes nebo zítra se pokusím z většiny papriček z dnešního postu udělat nějakou omajdu/pastu.. Představa je taková že na oliváči (ve kterém mám naložené papričky a koření) osmahnu česnek, přidám 3 velké green zebra, sůl, třtinovej cukr, tymián, rýžový ocet, nechám vydusit, aby to bylo hustější konzistence, dochutím, stáhnu plamen, nasypu spařený chilli a rozmixuji mixérem. :)
Tak jsem to spáchal, jen jsem nakonec zapomněl na tymián. :D
Dohromady jsem dal asi 200g různého chilli (z toho dvě white ghost a jedno haba) + půl maďarské papriky
3 oloupaná zelená rajčata (asi 600g)
2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rýžového octa (ujela mi ruka) a 1 lžíci mořské soli
1 malou palici česneku (mohlo bejt více)
pár lžic oliváče na osmahnutí (nejlépe oliváče ve kterém je naložené chilli a koření)

Vypadá to jako kejchanec vesmírné obludy. :D Konzistence je jako trochu řidší přesnídávka.. Chuť nevím jak popsat.. Prolíná se v ní trpkost zelených rajčat, chuť zelených Jalapenos, nádech Habanera a říznost Ghosta (připomíná jolokii a ona to vlastně je bílá naga jolokia).. Je to kyselý po octu, sladký po cukru, slaný po soli.. :D Ač se to oproti včerejšku zmírnilo a jednotlivé chutě nejsou tak výrazné.. Pal je jemný, nenutí člověka lapat po dechu.. Pal se příjemně rozplývá po celých ústech, nejsilnější je na jazyku, občas zapálí i trochu v krku.. Po třech lžičkách jsem byl donucen se silněji nadechnout pro ochlazení úst. :)
Celkovou chuť nevím k čemu přirovnat.. Základní chuť mi připomíná sugo, které si dělám na pizzu (česnek osmaženej na oliváči, sklenice zavařených rajčat, bazalka, cukr, sůl).

//Edit: Celkem to dalo asi 0,5 litru :)
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016

Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod lobo » 11 srp 2016 08:13

Fotku, Fotku, Fotku :-D

Uživatelský avatar
BigVD
Stálý člen
Příspěvky: 334
Registrován: 29 led 2015 13:54
Reputace: 626
Obrázky: 0
Bydliště: Most

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod BigVD » 11 srp 2016 08:30

lobo píše:Fotku, Fotku, Fotku :-D
No budiž. :) Měl jsem u sebe jen mobil, takže kvalita hrozná..
33474
33475
Rozmixovaná rajčata s česnekem a ochucovadly
33476
Zde přidáno chilli
33477
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016

Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Sezóna 2016 - BigVD

Příspěvekod lobo » 11 srp 2016 09:21

Olalááá to vypadá velice nejedle :-D :smoketoil:
ale věřím že je to pecka. Já osobně miluju sladkokyselé chutě takže to letos rozhodně prubnu, dík za inspiraci :thanx:


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host