Opět menší update.
Po návratu z festivalu jsem byl okouknout zahradu a snad všechny rostliny zmohutněli a zhoustly. Jen toho plevelu je všude moc...
Assam - 3 rostlinky velké a husté se spoustou plodů, 2 menší s pár plody, 1 malinká hustá bez plodů.. rozestup 50 cm je akorát
Pimiento de Padrón - 5 krásných velkých hustých rostlinek se spoustou plod, po celou dobu pěstování byly jedny z nejlepších.. rozestup 50 cm je jakž takž ok, ale příště jim dám více prostoru.. 100% kandidát na příští léta
Jalapeno Maylon - 3 rostlinky, zpočátku rostli krásně, ale nakonec jsou dost malé a téměř bez plodů.. rozestup nemohu soudit
Bulgarian Carrot - 2 rostlinky, totéž co Maylon
Aji Lemon Drop - 2 rostlinky, absolutně nejvzrostlejší, plodí jako první ale po skromnu, dlouhé a slabé větývky, nutno vázat.. rozestup 50 cm je ok
Ring of Fire - 6 rostlinek, menší a kompaktnější, začali plodit později, ale mají veliké množství plodů.. plody jsem čekal větší.. rozestup 50 cm je více než dostačující
Squash Jamaican Yellow - 2 rostlinky.. menší než mé loňské Jamaican Hot, jedna svěsila listy a uschla, i když voda byla..
Golden Cayenne - rostlinka menší jak RoF, plody nasadila dříve, je jich méně, ale jsou větší.. jedna zlomená uschla, snad tam nemám požírače kořenů
Tabasco - škoda slov, dlouho klíčily, skoro nerostly, jsou mrňavé, žádný květ
Bishops Crown - 2 rostlinky.. špatně klíčili, jedna rostla pěkně (trochu menší jak aji lemon), zatím začíná kvést, druhá poloviční.. 50 cm je prozatím v pohodě
Habanero Yellow - nízké kompaktní rostlinky, ještě by měly povyrůst, mají pár pěkných plodů.. 50 cm je ok, ale zaslouží si větší rozestupy
Habanero OBI - cosi zkříženého, jedna rostlinka asi jako Haba Yellow, plody trochu habanero připomínají, druhá rostlinka o něco menší má červenající plody cca 1cm kuličky připomínající dýni
Maďarská OBI - vysoká silná rostlina s velkými listy a velkými těžkými plody, nutno podepřít jinak se pod tíhou plodů zlomí.. 50 cm v jedné řadě by bylo ok, ale řady dát od sebe dál.. zkusím příští rok od semínek
Scotch Bonnet - vysazení ven byl příliš silný šok, rostlinky malé zabrzděné a bez plodů...
Habanero Bonda Ma Jacques - stejný osud jako S. Bonnet, jen jedna rostlinka se vzpamatovala, je trošku menší jak Haba Yellow a nasazuje plody
Jolokia Yellow - pěkné kompaktní rostlinky, 3 krásné s pár plody, jedna zpomalená.. rozestup 80 cm je víc než dost
7 pod Brown - rostlinka podobná Jolokii, zatím jen květy
7 pod White - trošku menší jak Brown, také jen květy
7 pod Jonah Yellow - 2 rostlinky velikostně něco mezi White a Brown, již nasazují plody
7 pod Bubblegum - 3 rostlinky, velikost jako Brown, prozatím jen květy
Pink Tiger - 2 rostlinky, jako Bubblegum, krásné tmavé listy
Dorset Naga - 2 krásné, nízké a husté rostlinky, zatím jen květy.. rozestup 80 cm je prozatím perfektní.. kandidát na příští léta
Naga Morich - 2 rostlinky jako Dorset jen trošku menší, 1 rostlinka poloviční, bez květů
White Ghost - 4 nejkrásnější rostlinky, kompaktnost jako Dorset Naga, dvakrát tak vysoká, slušné množství plodů, 80 cm rozestup hodnotím jako perfektní.. 100% kandidát na příští léta
Dále mám obrovské množství rajčat Tornádo, jedno jsem již ochutnal a je perfektní!! Další rajčata mají plody po skromnu.
Hokaido zaplnilo všechen prostor pro ně určen a k tomu pohltily i jednu řadu rajčat, dýně se už nedají pod listy ani najít, ale bylo jich tam až moc..
Spousta řepy a spousta mrkve.
Snad jsem nic nezapomněl, časem udělám i fotky.