chilli kam se podíváš
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
- Obrázky: 0
Re: chilli kam se podíváš
Pekne videjko,moc pekne.
franco píše:Tú prechádzku by som bral aj ja, oberať plody ako zo stromufreebio píše:no tak jestli to poroste tak rychle jako doposud tak bych se mohl za 2 měsíce procházet pod korunama mezi stonky a trhat plody jak z jabloněno ještě mám menší eso v rukávě
chci natáhnout tu zelenou krycí tkanínu na 5-6 sloupků a udělat jen střechu pod, kterou si budou moc hovět vyvrženci z foliáku. škoda že nemám fotky co jsme zbudovali kámošovi ze 7 m sušáku na prádlo co má na dvoře
jeho babičku to málem položilo
foto někdy dodám ..
)) Ak chceš dať von rastlinky, podľa mňa i nemusíš tieniť, znesú priame slnko, skôr je dobré tieniť foliák, aby sa ti neprehrieval.

trochu netradičně - moje amatérská úprava fotografie v gympu 2
o focení a úpravě fotek nic nevím, ale tohle se mi líbí... tady je odkaz na upravenou fotku jelikož přesáhla 10MB http://jpeg.cz/obrazek/eJqc
tady je originál

tady je originál

Naposledy upravil 1 dne freebio; celkem upraveno 26x.
co je na té fotce upravené?
no bylo to focený proti sluníčku a fotka je taková vybledlá ... zhruba jsem vyvážil bílou, zostřil okraje listů aby trochu vystoula do popředí, vyvážil jas , kontrast a přidal truchu zelené... fotka narostla hned o 4MB...
- BigVD
- Stálý člen
- Reputace: 626
Rozdíl tam je znát a podle mě je vhodné oživovat fotografie (nejedná se o podvod, ale o přiblížení se ke skutečnosti).
Pokud bys rád oživoval fotografie, tak mohu doporučit program Polarr, i free verze toho umí hodně a při exportu si nastavíš rozlišení a kvalitu tak, aby ti ta fotka nezabrala moc paměti (já to upravuji na cca 1MB).
Toto není reklama, jen rada na ulehčení práce (jednodušší práce jak s GIMPem).
Pokud bys rád oživoval fotografie, tak mohu doporučit program Polarr, i free verze toho umí hodně a při exportu si nastavíš rozlišení a kvalitu tak, aby ti ta fotka nezabrala moc paměti (já to upravuji na cca 1MB).
Toto není reklama, jen rada na ulehčení práce (jednodušší práce jak s GIMPem).
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
ok díky zkusím. možná pak budu potřebovat poradit
Jinak dneska ve foliáku nalezeno hodně nových plodů. Nejvíc se mi zatím líbí jolokie orange ze semínek z minulé sezony a TSM yellow. Jinak jsem zkusil podle návodu tady na foru zkřížit otce Pink tiger s matkou TSM Yellow. Výsledek je na fotce... Ještě bych zkusil zkřížit jednu odrůdu, ale nemohu si vybrat ze seznamu... Možná bych vyzkoušel tu marabu díky své plodnosti, ale s čím?

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Ahoj.
Ak môžem, tak by som ti chcel poradiť, že matka by sa mala písať ako prvá. Je to taký štandard a môže ti v budúcnosti pomôcť ak toho nakrížiš viac a začneš sa v tom strácať. T.j. správne by si to mal mať na tom plastovom sáčku napísané TSM Yellow x Pink Tiger. Prípadne ak niekomu budeš posielať semená a budeš to mať napísané tak ako to máš teraz, tak si ten dotyčný bude myslieť, že matkou je Pink Tiger a otcom TSM Yellow. Preto je lepšie pridŕžať sa zavedeného štandardu.
Ak môžem, tak by som ti chcel poradiť, že matka by sa mala písať ako prvá. Je to taký štandard a môže ti v budúcnosti pomôcť ak toho nakrížiš viac a začneš sa v tom strácať. T.j. správne by si to mal mať na tom plastovom sáčku napísané TSM Yellow x Pink Tiger. Prípadne ak niekomu budeš posielať semená a budeš to mať napísané tak ako to máš teraz, tak si ten dotyčný bude myslieť, že matkou je Pink Tiger a otcom TSM Yellow. Preto je lepšie pridŕžať sa zavedeného štandardu.