chilli kam se podíváš

Co jsme vypěstovali v roce 2016
rak102
Stálý člen
Reputace: 178
Obrázky: 0

Re: chilli kam se podíváš

Příspěvekod rak102 » 24 čer 2016 14:35

Pekne videjko,moc pekne.

freebio
Stálý člen
Reputace: 142

Příspěvekod freebio » 24 čer 2016 14:43

franco píše:
freebio píše:no tak jestli to poroste tak rychle jako doposud tak bych se mohl za 2 měsíce procházet pod korunama mezi stonky a trhat plody jak z jabloně :D no ještě mám menší eso v rukávě :D chci natáhnout tu zelenou krycí tkanínu na 5-6 sloupků a udělat jen střechu pod, kterou si budou moc hovět vyvrženci z foliáku. škoda že nemám fotky co jsme zbudovali kámošovi ze 7 m sušáku na prádlo co má na dvoře :D jeho babičku to málem položilo :D foto někdy dodám ..
Tú prechádzku by som bral aj ja, oberať plody ako zo stromu :-))) Ak chceš dať von rastlinky, podľa mňa i nemusíš tieniť, znesú priame slnko, skôr je dobré tieniť foliák, aby sa ti neprehrieval.
:thumbup: právě že jak jsou v květináčích tak na sluníčku rychle vadnou...balkon mám na jižní stranu a vždycky sem musel mít kytky ve stínu rákosu jinak chcípaly i když jsem zakryl květináče. Jediný kdo si rochnil byla ,,kouzelná bylinka proti mravencům :D ,,..někdo to určitě takhle zvládá pěstovat, ale já mám své vyzkoušené metody, postupy a jedu podle nich... neříkám že se rád nenaučím novým věcem..

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 26 čer 2016 19:33

trochu netradičně - moje amatérská úprava fotografie v gympu 2 :D o focení a úpravě fotek nic nevím, ale tohle se mi líbí... tady je odkaz na upravenou fotku jelikož přesáhla 10MB http://jpeg.cz/obrazek/eJqc

tady je originál :D
31784
Naposledy upravil 1 dne freebio; celkem upraveno 26x.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 26 čer 2016 19:45

co je na té fotce upravené?

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 26 čer 2016 19:59

no bylo to focený proti sluníčku a fotka je taková vybledlá ... zhruba jsem vyvážil bílou, zostřil okraje listů aby trochu vystoula do popředí, vyvážil jas , kontrast a přidal truchu zelené... fotka narostla hned o 4MB...

BigVD
Stálý člen
Reputace: 626

Příspěvekod BigVD » 27 čer 2016 07:41

Rozdíl tam je znát a podle mě je vhodné oživovat fotografie (nejedná se o podvod, ale o přiblížení se ke skutečnosti).
Pokud bys rád oživoval fotografie, tak mohu doporučit program Polarr, i free verze toho umí hodně a při exportu si nastavíš rozlišení a kvalitu tak, aby ti ta fotka nezabrala moc paměti (já to upravuji na cca 1MB).

Toto není reklama, jen rada na ulehčení práce (jednodušší práce jak s GIMPem).
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....."
Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 27 čer 2016 12:31

ok díky zkusím. možná pak budu potřebovat poradit :D Jinak dneska ve foliáku nalezeno hodně nových plodů. Nejvíc se mi zatím líbí jolokie orange ze semínek z minulé sezony a TSM yellow. Jinak jsem zkusil podle návodu tady na foru zkřížit otce Pink tiger s matkou TSM Yellow. Výsledek je na fotce... Ještě bych zkusil zkřížit jednu odrůdu, ale nemohu si vybrat ze seznamu... Možná bych vyzkoušel tu marabu díky své plodnosti, ale s čím?
31814
31815

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 27 čer 2016 12:44

Ahoj.
Ak môžem, tak by som ti chcel poradiť, že matka by sa mala písať ako prvá. Je to taký štandard a môže ti v budúcnosti pomôcť ak toho nakrížiš viac a začneš sa v tom strácať. T.j. správne by si to mal mať na tom plastovom sáčku napísané TSM Yellow x Pink Tiger. Prípadne ak niekomu budeš posielať semená a budeš to mať napísané tak ako to máš teraz, tak si ten dotyčný bude myslieť, že matkou je Pink Tiger a otcom TSM Yellow. Preto je lepšie pridŕžať sa zavedeného štandardu.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“