chilli kam se podíváš

Co jsme vypěstovali v roce 2016
freebio
Stálý člen
Reputace: 142
Obrázky: 0

Re: chilli kam se podíváš

Příspěvekod freebio » 23 čer 2016 20:20

Dnešní teploty ve foliáku se vyšplhaly na 37stupňů. Hned je znát spotřeba vody u rostlinek v kýbli. Raději jsem je ještě zalil i když jsem je zaléval ráno... Chtěl jsem udělat pár fotek, ale bohužel kombinace lahváče se sluníčkem byla pro mě zničující :D tak jsem natočil alespoň video :D řeknu to takhle občas tam melu pičusoviny, ale když se nad tím povznesete tak alespoň uvidíte můj pěst :D no moderátor ze mě nebude a kameraman s fotákem asi taky ne :D + kvalita je hrozná :D https://www.youtube.com/watch?v=EecrnjQ ... e=youtu.be

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 23 čer 2016 21:13

Máš úplně luxusní obrovský rostliny, ale počítej s tím že budeš muset půlku rostlin za pár týdnů vyndat ven ale s tím určitě počítáš . Fakt pecka rostliny

franco
Stálý člen
Reputace: 134

Příspěvekod franco » 23 čer 2016 21:34

No ja som zvedavý, ako vojdeš do toho fóliáku za mesiac alebo dva. :-)

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 24 čer 2016 09:02

no tak jestli to poroste tak rychle jako doposud tak bych se mohl za 2 měsíce procházet pod korunama mezi stonky a trhat plody jak z jabloně :D no ještě mám menší eso v rukávě :D chci natáhnout tu zelenou krycí tkanínu na 5-6 sloupků a udělat jen střechu pod, kterou si budou moc hovět vyvrženci z foliáku. škoda že nemám fotky co jsme zbudovali kámošovi ze 7 m sušáku na prádlo co má na dvoře :D jeho babičku to málem položilo :D foto někdy dodám ..

franco
Stálý člen
Reputace: 134

Příspěvekod franco » 24 čer 2016 10:20

freebio píše:no tak jestli to poroste tak rychle jako doposud tak bych se mohl za 2 měsíce procházet pod korunama mezi stonky a trhat plody jak z jabloně :D no ještě mám menší eso v rukávě :D chci natáhnout tu zelenou krycí tkanínu na 5-6 sloupků a udělat jen střechu pod, kterou si budou moc hovět vyvrženci z foliáku. škoda že nemám fotky co jsme zbudovali kámošovi ze 7 m sušáku na prádlo co má na dvoře :D jeho babičku to málem položilo :D foto někdy dodám ..
Tú prechádzku by som bral aj ja, oberať plody ako zo stromu :-))) Ak chceš dať von rastlinky, podľa mňa i nemusíš tieniť, znesú priame slnko, skôr je dobré tieniť foliák, aby sa ti neprehrieval.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 24 čer 2016 10:48

Fajn video a obrovská škála druhů. Jen mě zaujaly ty kelímky , který tam necháváš jako jako jmenovky a říkám si kdyby Ti do nich foukl vítr, nebo nějakej škodič je pomíchal.......Celkově bomba a taky jsem si všiml, jako u mnohých kolegů, že rostliny v nádobách rostou zjevně líp než v zemi. Vzhledem k mým podmínkám povzbudivá zpráva.Ať se Ti daří. :respect: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 24 čer 2016 13:35

díky za pochvalu ... ty kelímky jsou 1-2cm v zemi a je v nich hlína a kamínky. Když pustím proud vody z hadice tak drží jak přilepený.nikdo mi je snad nepomíchá :D jen jsem přemýšlel nad zlodějema a smažkama aby to nelouply a pak to tu neprodávali vietnamci v zeleninách :D past na medvědy bohužel zůstane u babičky :( prejj se to nesmí dát ani na svým pozemku. tak nevím teda kde :D Zkusím to trošku vychytrale. chci udělat ceduli u vchodu do foliáku že je to podle zákona(nějaký paragrafy+klikyháky) označený jako zelenina očetřená silnýmm chemickým prostředkem a něco v tom smyslu že se smí sklízet až měsíc po posledním postřiku :D nějaký blábol že to ohrožuje lidský organismus,způsobuje to dávení a ohrožuje těhotné ženy.... :D :D :D jinak to nebude nádobou že to tak dobře roste, ale vzdušným substrátem. minulej rok jsem měl brown bhutlah v zemi kde jsem dal čistě substrát. oproti ostatním rostlinkám byl hoodně napřed a hlína kolem něj se nemusela provzdušnovat motyčkou...

freebio
Stálý člen

Příspěvekod freebio » 24 čer 2016 13:43

ještě dodám k těm kelímků, že když se naplní vodou tak odkapou zhruba za 4hodiny... taková malá závlaha :D jo ještě k tomu videu.možná na některých kýblech je větší ,,S,, takhle jsem označil rostliny co dostaly myrhozu...

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“