krasna smesice soli, cesneku, chilli, piskavice, horcicneho seminka, koriandroveho seminka, fenyklu, rimskeho kminu, pepre ... a mozna jeste nekolika veci
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Dekuju za uznanistankar píše:Ernesto, ty tvoje komentare, to by se kazdy za bricho popadalPeknou urodicku mas
![]()
![]()
Co se tyce koriandru, tak ten zboznuju pouze cerstvy, ale nedari se mi ho vypestovat, koupil jsem jine seminka a primo z Ciny, tak jsem zvedavy.
Jo, vesmes si taky kupuju jen kokretni druhy a micham ... jenze nase skvele hypermarkety jsou v tomhle opravdu retardovane a pruhledne vysvicene pytlicky na farmarskych trzich - nejlepe s ceduli "babiccino domaci koreni" obchazim obloukem.Kendy píše:Já jsme během let vaření zjistil, že kupované směsi nejsou potřeba. Stejně si v drtivé většině případů kupuješ notně předraženou ochucenou sůl.
Držím si doma zásobu základního koření a co potřebuju si sám namíchám.
Uvidime, jinak ten dlouhy mexicky znam, mam seminka primo z Vietnamu, ale ne a ne docilit toho, aby vyrostl, proste je maly, kazdy list tak 5-8cm a vic nic, pak jen uschne, ale mozna to bylo taky tim pocasim, mel jsem ho na balkone, tak ho zkusim jeste znovu v byte.Ernest píše:Mimochodem cinsky koriandr je trosku vic mejdlovy, nez ten co se prodava u nas ale kdyz ho budes strihat brzy, tak bude super. Ja jsem z mohl strihat uz tak po mesici docela dost slusne kousky.
Mel jsem nedavno i mexicky koriandr, vypada trosku jinak, podlouhle listky - jako jitrocel kopinaty, ale vyrazne delsi ... malinko jina chu, mene mejdla, ale porad velmi dobra ... a ten pry muze byt i snadnejsi na pestovani.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti