Pozastavený růst papriček + velikost rostlin
Pozastavený růst papriček + velikost rostlin
Dobrý den, chilli papričky mám na balkóně ve fóliovníku asi začátkem druhého týdne v květnu jsem je tam dal a zdá se mi že moc nerostou přitom jsem je od semínka pěstoval v jiffu a pak v květináči který se může zasadit do hlíny a rozloží se. Nevíte v čem může být problém? Je tedy pravda že zatím moc slunečných dnů nebylo to jediný mě napadá jako problém proč nerostou. A ještě jsem se chtěl zeptat jak velké rostliny máte teď za půlkou května? Díky za radu a pěstování zdar Honza.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1144
- Obrázky: 0
Re: Pozastavený růst papriček + velikost rostlin
Nevím jakou teplotu máš v tom foliáku na balkoně, ale chlad paprikám moc nesvědčí a může dost výrazně zpomalit, nebo na čas zastavit růst. Druhým důvodem může být prostor pro kořeny - tedy velikost květináčů, kterou jsi neuvedl. Když jsi přesazoval z jiffu - sundal jsi košilku, nebo jsi ji tam nechal? Kořeny prorostly bezproblémově i ty rozložitelné (předpokládám rašelinové) květináče?
Moje kytky čekající na svou šanci ve velkých jogurťácích mají teď většinou lehce přes 30 cm.
Moje kytky čekající na svou šanci ve velkých jogurťácích mají teď většinou lehce přes 30 cm.
-
- Stálý člen
- Reputace: 48
řeknu to lapidárně, když dáš kytku z tepla do zimy tak zpomalí růst, když ji přesadíš potřebuje čas zakořenit. Pokud ji chceš trochu pomoct je dobré zalévat večer odraženou vodou okolo 30°C, aby květináč přes noc tolik neprochladl. navíc rozložitelný květináč se dřív rozpadne pokud je vlhký, ale nepřelévat, voda co zbývá v podmisce víc než hodinu po zalití je navíc a může se slít.
Mám ještě spoustu dobrých rad, ale Vám už docházejí... 

- Bonebreakers
- Stálý člen
- Reputace: 1941
- Kontaktovat uživatele:
Tak obecná poučka jak zelévat : "Vždy ráno nebo večer, když není teplota půdy příliš vysoká. Papriku je třeba zalévat vodou, jejíž teplota je přibližně stejná, jako teplota půdy. Maximální možná odchylka se pohybuje v rozmezí 4 - 6 stupňů celsia."
Použít radu o odstáté vodě o teplotě 30°C, tak podle mně pošleš papriky pá pá do paprikového nebe
, ale jsem asi 
Použít radu o odstáté vodě o teplotě 30°C, tak podle mně pošleš papriky pá pá do paprikového nebe

Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021

„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
-
- Stálý člen
- Reputace: 48
Vycházím z dotazu: květen, velký rozdíl nočních a denních teplot, fóliák, balkon. Venku 0 - 25°c, ve foliáku 5 - 30°C .Pokud vím, že v noci bude jasno = zima zálivka večer pomůže zvýšit teplotu i relativní vlhkost a omezí noční chlad. V takovém případě se vejdu do tolerance +6 °C mírně zvýším teplotu půdy a částečně i rostliny.
Lepší teplé pivo než studená Němka...
Lepší teplé pivo než studená Němka...
Mám ještě spoustu dobrých rad, ale Vám už docházejí... 

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Kontaktovat uživatele:
Někdy se také stane, že rostliny v malém prostoru vytvoří kolem stěn nádoby těsný obal a ten nějaký čas brání prorůstání nových kořenů. Pokud rostlina zároveň nasadí i na květ, tak to neutáhne a končí. Takže rostlina "stojí" než kořeny prorostou. Proto je lepší ten obal z kořenů narušit /jako obal jifu/.